Архів
П’ятниця,
9 листопада 2018 року

№ 86 (19633)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Iнформаційний вакуум

Із першого листопада в нас закрили поштове відділення. Газет не носять, купити конверт ніде. Щоби заплатити за комуналку чи одержати пенсію, треба їхати в район. Туди і назад — 140 гривень, і цілий день змарновано. Не наїздишся, тим паче, коли в хаті двоє інвалідів, яким і за ворота вийти тяжко.

Микола СІДЛЕНКО.

с. Березна

Володарського району

Київської області.

 

Із сумом спостерігаю, як реформи «Укрпошти» шкодять вітчизняній пресі, зокрема й «Сільським вістям».

Попри мізерні пенсії та зарплати більшість і далі готова передплачувати улюблену «Сільськовістяночку». Для багатьох вона як член сім’ї, бо живуть разом уже по 30-50 років. Звикли, що вона розповість, порадить, підніме настрій і обов’язково вселить віру в майбутнє. Тож чи дивно, що люди тривожаться, коли отримують газету із запізненням на тиждень-другий. На мою думку, цим самим нинішнє керівництво держави вирішило заточити українців в інформаційному вакуумі. Не секрет, що у багатьох оселях уже давно не чути голосу українського радіо, не працюють телефони. А тепер ще й масово закривають відділення поштового зв’язку.

Віктор МАРУЩЕНКО.

м. Лубни

Полтавської області.

 

До кого звертатися, вже й не знаю. У нашому селі планують закрити відділення «Ощадбанку» (загалом тут обслуговується п’ять населених пунктів), попри те що чисельність населення збільшується. Цього року два перші класи набрали, а був один. У дитсадку три групи.

Я зібрала тисячу підписів селян, які проти закриття банківського відділення. Люди не мають наміру терпіти подібне. Якщо не буде вжито жодних заходів ізгори, вийдемо перекривати дорогу, щоби привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Тому що в будь-якій нормальній країні має робитися все для, а не проти людей. Створюється враження, що керівництво держави навмисне хоче довести всі підприємства, які ще працюють, до банкрутства та приватизувати. Відтак усе йде за планом — село знищують.

Людмила БОДНАРЧУК.

с. Ялтушків

Барського району

Вінницької області.

 

Із задоволенням завжди слухав «Громадську хвилю» на радіо. Та чомусь вона припинила трансляцію. У студії ведучі та експерти обговорювали найактуальніші питання сьогодення. Передачі завжди цікаві. Невже владці заборонили «Громадську хвилю», щоб люди не знали правди?

Микола ДЕМ’ЯНЕНКО.

м. Бердянськ

Запорізької області.

 

Немає у нас ні магазинів, ні пошти, ні лікарні, жодний транспорт не ходить. Нічим добратися до інших сіл чи райцентру на базар. Живцем людей загрібають. Хочеш виписати улюблену газету — ніде і ні у кого. Немає навіть до кого звернутися зі своєю бідою. Хай почує нас вище керівництво і відмінить реформи, які умертвляють село.

Олександра ЛІЩУК.

с. Чайківка

Христинівського району

Черкаської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове