Архів
П’ятниця,
9 листопада 2018 року

№ 86 (19633)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Роздум

Хто переможе Дракона?

Володимир СИРОТЕНКО.

м. Львів.

НАС не просто зробили жебраками — у наших дітей украли майбутнє! Ми живемо під зовнішнім управлінням чиновників МВФ, які надають кредити задля того, щоб перетворити Україну на сировинний придаток, постачальників дешевої робочої сили та споживачів їхнього непотребу. На вимогу МВФ уряд підвищує ціну на газ, чудово розуміючи, що це спричинить інфляцію, зробить вітчизняні товари неконкурентоспроможними на зовнішніх ринках. Це за рекомендацією чиновників МВФ піднімають пенсійний вік і заморожують пенсії. Втім, уряд бере все нові й нові кредити, пояснюючи це тим, що без них не з’явиться новий інвестор. Але ж мета інвестицій — прибуток, а не розбазарювання. Ось тому інвестор і не приходить в Україну, натомість головними її інвесторами стали заробітчани, яких влада вичавила за кордон.

Реформи повинні здійснюватися не заради реформ, а задля підняття добробуту населення й підвищення ефективності праці. Саме про це має дбати влада. А що у нас? Підвищення добробуту олігархату і топ-чиновників влади за рахунок пограбування власного народу. Чисельність чиновників скоро переросте число працівників на виробництві.

Влада думає не про державу, а тільки про те, як зберегти за собою місце при розподілі грошових потоків. Тому в усіх виборчкомах більшість становлять саме делеговані владою особи, які волевиявлення народу підмінять рекомендаціями влади. Тому кожні нові президент і склад парламенту гірші за попередні, а ухвалені закони та постанови все загрозливіші для країни та людей.

Мені прикро, що за останні роки ми змінили свій традиційний світогляд на західний менталітет і пишаємося цим. Тепер для нас головне в житті — гроші, а батьківщина наша там, де родина, сім’я. До решти нікому немає діла. При такому менталітеті, як у стародавній китайській казці, переможець Дракона сам стає новим Драконом. І немає нині у нас особистості, яка змогла б перемогти Дракона і не стати ним!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове