Архів
П’ятниця,
9 листопада 2018 року

№ 86 (19633)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Людина та її справа

З турботою про громаду

Валерій МАРЦЕНЮК.

с. Розсоша

Хмельницького району

Хмельницької області.

Фото автора.

ВІСІМ років тому Василя Дячка, за фахом учителя історії та права, розсошанці обрали сільським головою. А 2015-го, коли було створено Розсошанську ОТГ, уже жителі шести населених пунктів довірили йому цей пост. Із побаченого на власні очі та почутого від селян переконався, що Василь Володимирович справді на своєму місці й робить усе задля покращання добробуту мешканців громади.

Першочергово ремонтуються дороги, школи, створюються сучасні медичні заклади, освітлюються вулиці і проводяться водогони до осель селян. Щороку в об’єднаній територіальній громаді здійснюється капітальний ремонт 5-7 кілометрів автошляхів. У Ружичанці також завершено ремонт НВК та обладнано сучасний комп’ютерний клас, відремонтовано дитячий садок, амбулаторію, де, крім сімейного лікаря, веде прийом стоматолог, працюють лабораторія, аптека. Надалі в планах відкриття денного стаціонару та реабілітаційного відділення. Будуватиметься нове приміщення амбулаторії і в Розсоші.

Приділяється увага соціальним питанням. Зокрема, надається допомога пільговим категоріям населення на поховання та лікування. Не менш важливим напрямом роботи громади є відпочинок та оздоровлення дітей та їхніх наставників. Школярі з учителями впродовж року їздять на екскурсії визначними місцями України, коштом громади відпочивають у Карпатах та на березі Чорного моря.

На закінчення нашої розмови Василь Дячок порушив важливе питання, яке сьогодні хвилює не тільки його, а й громаду загалом. Держава пообіцяла повернути ОТГ землі сільськогосподарського призначення. Проте таких угідь майже не залишилося. На думку Василя Дячка, коли знімуть мораторій на продаж землі, потрібно, щоб об’єднаним територіальним громадам надали позачергове право закупити її стільки, скільки необхідно для нормальної життєдіяльності сіл. Адже нині її бракує, є проблеми з кладовищами, пасовищами, з виділенням земельних ділянок молодим сім’ям для будівництва індивідуального житла тощо.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове