Вівторок, 6 листопада 2018 року № 85 (19632)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19632/print.php?n=40562

  • Неоголошена війна

На тобі, небоже, що мені негоже

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в зоні проведення Операції об’єднаних сил залишається напруженою, проте цілком контрольованою. Ворог не припиняє обстрілювати позиції українських військ, зокрема й із забороненого мінськими угодами важкого озброєння. Крім того, противник продовжує вести активну розвідку переднього краю Об’єднаних сил, частково їхнього найближчого тилу та на оперативно-тактичну глибину. Для цього бойовики використовують як технічні засоби, так і дії диверсійно-розвідувальних груп, а також агентуру у прифронтовій смузі.

У «ДНР» за погодженням із так званим міністерством освіти у складі бригад окупаційних формувань «1-го АК», а також окремих полків і батальйонів почали функціонувати так звані «роти з допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді». Фактично, повідомляє координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, окупанти вирішили прямо з дитячого і юнацького віку тотально готувати населення окупованих територій до «війни з Україною», вибудовуючи широку мережу «підготовчих центрів», «рот» та інших структур. Це на додаток до давно запроваджених у навчальних закладах «ЛДНР» «уроків мужності» та інших «військово-патріотичних» акцій.

За інформацією Д. Тимчука, від початку цього року із закладів охорони здоров’я «ЛНР» звільнилося близько 1000 медичних працівників. Ситуація викликана значною заборгованістю по зар-платі, а також низьким рівнем забезпеченості необхідними лікарськими препаратами та медичними виробами.

У зв’язку зі зниженням рівня платоспроможності населення «народних республік» виробники з РФ та Республіки Білорусь почали завозити на окуповану територію Донбасу в основному продукцію поганої якості. Завдяки низькій ціні такі товари користуються великим попитом, що дає можливість виробникам цих країн збувати неліквідну продукцію, отримуючи при цьому значні прибутки. До речі, раніше повідомлялося, що доволі значна частина харчових продуктів та медикаментів, які постачались із РФ, мали прострочену дату споживання. Як говориться, на тобі, небоже, що мені негоже.