П’ятниця, 12 жовтня 2018 року № 79 (19626)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19626/print.php?n=40365

  • Юнацькі Олімпійські ігри-2018

Смак перемоги надихає

Микола Моторний.

Українські спортсмени успішно виступають на III літніх юнацьких Олімпійських іграх у Буенос-Айресі (Аргентина). Скарбничка збірної України вже поповнилася чотирма золотими та однією бронзовою медалями.

ГЕРОЇНЕЮ Олімпіади стала київська 11-класниця Катерина Чорній (на фото), яка на фехтувальному турнірі впродовж двох днів виграла дві золоті нагороди. Важкий шлях до свого Олімпу 17-річна вихованка Дмитра Рейзліна розпочала із індивідуальних змагань шпажисток. Катерина впевнено пройшла груповий етап, де виграла чотири з шести своїх поєдинків, а в турі на вибування виступила просто блискуче. У драматичному фіналі українка перемогла Кайлін Сінь Ян Се з Гонконгу. Для України це перше за історію «золото» у фехтуванні на юнацькій Олімпіаді.

Наступного дня Катерина у складі змішаних команд виступила за «Європу-1». У фіналі ця команда подолала шпажистів «Азія-Океанія-1». Саме заключний поєдинок українки поставив чудову крапку золотого тріумфу. Суперницею Катерини стала віце-чемпіонка Ігор-2018 Кайлін Сінь Ян Се з Гонконгу, з якою вона зустрічалася у фіналі індивідуальної першості.

17-річна новоспечена чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор Катерина Чорній не могла дібрати слів, щоб передати емоції, які її переповнюють.

— Це щось неймовірне! Золота медаль моя! — зізналася наша чемпіонка. — Для мене ця перемога насамперед перемога над собою! Було непросто, але я змогла перемогти й дуже щаслива.

Студент-першокурсник Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Іван Тищенко у змаганнях з академічного веслування на човні-одиночці найшвидше подолав двокілометрову дистанцію, залишивши позаду конкурентів з Австралії та Білорусі.

Завершував золоту медальну феєрію чергового змагального олімпійського дня ще один представник Шевченкового краю — учень 10-го класу Черкаської спеціалізованої школи №13 Назар Чепурний. 15-річний український гімнаст здобув золоту олімпійську нагороду у складі міжнаціональної команди з мультидисциплінних змагань.