П’ятниця, 5 жовтня 2018 року № 77 (19624)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19624/print.php?n=40303

  • Юнацькі Олімпійські ігри-2018

Аргентинська весна зустрічає українців

Микола МОТОРНИЙ.

55 юних атлетів представлятимуть Україну на ІІІ літніх юнацьких Олімпійських іграх, які з 6 по 18 жовтня відбудуться в аргентинському Буенос-Айресі. Серед них — майже 40 вихованців освітянського спорту.

ЦЕ БІЛЬШЕ, ніж представники «Динамо», «України», «Колоса», «Спартака», СК ЗСУ разом узяті. Поіменний склад команди відповідно до здобутих українськими спортсменами ліцензій для участі в Іграх та пропозицій національних федерацій з олімпійських видів спорту затвердив Виконавчий комітет Національного олімпійського комітету України. А всього в олімпійському Буенос-Айресі протягом 12 днів змагатимуться 3998 юних атлетів (1999 хлопців та 1999 дівчат) віком 15-18 років із 206 країн.

Українці виступатимуть із 22 видів спорту, а саме: бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, боротьба вільна, велоспорт, веслування академічне, веслування на байдарках і каное, гімнастика спортивна, гімнастика художня, дзюдо, карате, легка атлетика, плавання, скелелазіння, спортивна акробатика, стрільба з лука, стрільба кульова, стрибки у воду, сучасне п’ятиборство, теніс, тхеквондо, фехтування. Наші юні олімпійці, які вибороли право захищати честь України на найпрестижнішому спортивному форумі планети, представляють 19 регіонів країни. Всього програма охоплює 32 види спорту (36 дисциплін). Буде розіграно 241 комплект нагород. Найбільше медалей розіграють представники легкої атлетики (38), плавання (36), боротьби (15), художньої гімнастики (13), боксу (13), важкої атлетики (12), тхеквондо (10).

Нині в Аргентині середина весни. Естафета олімпійського вогню стартувала 3 серпня і фінішує 6 жовтня. Вона пройде 16 містами Аргентини. Довжина маршруту — 10 тисяч кілометрів.

За словами президента НОК України Сергія Бубки, участь у юнацьких Олімпійських іграх — це не тільки виступи на змаганнях, а й зустрічі з людьми інших культур і традицій. Крім того, це унікальна можливість набути важливих у спорті кар’єрних навичок, а також відчути, що таке олімпійські цінності.

Юні українські атлети вже прибули до Буенос-Айреса і розпочали заключні тренування до олімпійських стартів.