Вівторок, 2 жовтня 2018 року № 76 (19623)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19623/print.php?n=40276

  • Про це говорять

«Листи щастя» повертаються

Устина ГРЕЧАНЮК.

27 ВЕРЕСНЯ набув чинності Закон України №2262 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

Які найважливіші зміни він запровадив?

Повернуто фото- і відеофіксацію порушень ПДР. Поки що йдеться лише про порушення правил парковки. Але незабаром має запрацювати автоматичний контроль швидкості руху транспортного засобу.

Штраф відтепер можуть виписати заочно, а копію постанови про його стягнення мають залишити на лобовому склі. Оригінал протягом трьох днів надійде власнику автомобіля поштою так званим «листом щастя».

До речі, штрафи будуть застосовувати як поліцейські, так і комунальні паркувальні інспектори, які з часом з’являться.

Також на дороги повернули евакуатори. На штрафмайданчик забиратимуть автомобілі, що створюють перешкоди або небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

Штрафи за неправильну парковку здебільшого залишилися без змін — від 255 до 510 гривень. Однак якщо інспектори зафіксують, що власник залишив авто на платній стоянці й не сплатив за це, то останньому доведеться викласти суму, яка дорівнює 20 годинам паркування.

Щоправда, щоб закон запрацював на повну силу, необхідно ухвалити ще низку змін у деяких нормативних актах. За словами авторів вищезазначеного закону, вони вже розроблені та перебувають на стадії узгодження.