Вівторок, 2 жовтня 2018 року № 76 (19623)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19623/print.php?n=40259

Дослівно

Катерина Гандзюк, активістка, депутат міської ради Херсона.

Наразі в нас відбулась якась збочена система децентралізації. Вона полягає в тому, що в регіонах замість децентралізованих громад утворилися феоди. В обмін на лояльність їм дозволено на місцях утворювати будь-які об’єднання з криміналом, правоохоронцями, політиками різного штибу. Фактично вони мають мандат на подібні об’єднання, аби лишень місцевий феодал гарантував той чи інший результат на виборах.

Як на мене, сьогодні місцеві феодали відчувають себе безкарними і недоторканними. І ці домовленості, які існують між ними й умовним Києвом, породжують кругову поруку в низці регіонів і, в принципі, вже почали свій шлях насильства. Київ ще думає, що щось контролює, але насправді ситуація виходить з-під контролю. Гадаю, що це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими, людей будуть залякувати.

31 липня цього року невідомий чоловік облив Катерину Гандзюк сірчаною кислотою. Жінка зазнала опіків близько 35% тіла. Від початку поліція кваліфікувала справу як «хуліганство». Під тиском громадськості перекваліфікувала у «замах на вбивство з особливою жорстокістю».