Вівторок, 11 вересня 2018 року № 70 (19617)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19617/print.php?n=40070

  • Порада

Оздоровче дерево

Сергій Кумайгородський.

Одеська область.

ПІСЛЯ інсульту тривалий час страждав від запаморочення, шуму в голові та вухах тощо. Якось у «СВ» натрапив на розповідь одного із читачів про те, що йому оздоровитися допомогло чудо-дерево гінкго білоба. Препарати з листочків гінкго зміцнюють судини, поліпшують кровообіг, нормалізують артеріальний тиск, мають позитивний вплив на самопочуття після інсульту. Їх також використовують для профілактики тромбофлебіту, атеросклерозу, зниження холестерину, від шуму у вухах.

За порадою читача я скористався настоянкою листя гінкго білоба, яку пив по 10-20 крапель тричі на день за 20 хвилин до їди. Вже за три тижні в голові проясніло, шум турбував рідше. Настоянку пив місяць, потім зробив перерву на тиждень і повторив курс лікування.

Тепер готую настоянку сам: 25 г листя залити 250 мл горілки, настояти в темному місці 10 днів, процідити. Хто не переносить чи кому протипоказаний алкоголь, можна готувати такий відвар із листя: 15 г сухого листя залити 200 мл води, кип’ятити на слабкому вогні 20 хвилин. Настояти 10 хвилин. Пити по третині склянки тричі на день.

Зараз гінкго вирощує багато людей, є ці дерева в ботанічних садах, можна придбати й готові ліки в аптеці. Важливо те, що гінкго білоба практично не має побічного впливу.