Вівторок, 11 вересня 2018 року № 70 (19617)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19617/print.php?n=40063

  • Трагедія

Смертельні перегони

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

В ОДЕСІ затримано 27-річного чоловіка, який 8 вересня скоїв резонансне ДТП, внаслідок якого загинуло двоє людей, а третя особа у вкрай важкому стані потрапила до реанімації.

Поліція інформує, що близько 21.15 автомобіль цього водія на великій швидкості виїхав на перехрестя на заборонний сигнал світлофора і зіткнувся з іншою автівкою. Обидві машини відкинуло на тротуар, де знаходилися пішоходи. Загинули жінка 1962 року народження та 52-річний чоловік.

У зв’язку з фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 3-ю ст. 286-ї КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Громадськість стежитиме, аби винуватець дістав заслужене покарання (ДТП і подвійне вбивство — різні речі). До речі, за словами правоохоронців, він уже потрапляв у подібну аварію. «На щастя, тоді на зупинці не виявилося людей. В результаті пошкодженими виявилися тільки транспортні засоби», — йдеться у повідомленні обласного управління НП.

Водій-убивця — відомий місцевий дрифтер. Дрифт, або дрифтинг, — це особлива техніка водіння, при якій під час проходження поворотів гонщик використовує керований занос на граничній швидкості, що дає змогу втриматися на трасі. Цим видом змагань мають займатися виключно професіонали і лише на відповідних майданчиках. На жаль, у нас подібні показові виступи влаштовуються на звичайних дорогах та ще й любителями. І це вже масове явище. Покарання за дрифт серед міста чи села чинним законодавством не передбачено. Максимум — штраф за шум після 22-ї години вечора...

Депутати, агов!