Архів
П’ятниця,
7 вересня 2018 року

№ 69 (19616)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Санкції продовжаться

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Тереза Мей засудила Росію за Донбас, Крим і Солсбері та пообіцяла нові санкції.

Докладніше...
Відпрацюють спільні дії

США перекинули в Європу стратегічні бомбардувальники В-52 «Stratofortress» для навчань НАТО.

Докладніше...
Категорично проти незалежності

ІСПАНІЯ. Офіційний Мадрид запропонував каталонцям провести референдум про розширення автономії Каталонії.

Докладніше...
Геноцид за релігійною ознакою

М’ЯНМА. В ООН визнали геноцид проти народу рохінджа.

Докладніше...
Хиткі мости взаєморозуміння

КОРЕЙСЬКИЙ ПІВОСТРІВ. У Пхеньяні з 18 по 20 вересня відбудеться третій міжкорейський саміт.

Докладніше...
Своя рука — владика?

БРАЗИЛІЯ. Правоохоронці представили докази провини президента Мішеля Темера у корупції.

Докладніше...
Земля двигтіла під ногами

ЯПОНІЯ. На острові Хоккайдо стався землетрус магнітудою 7 балів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Cтильно і патріотично

Микола Моторний.

Подія. Міністр молоді і спорту Ігор Жданов схвалив написання на футболках національної збірної з футболу гасла «Слава Україні!». Він також закликав національні збірні з різних видів спорту підтримати подібну практику: «Cтильно, модно, патріотично. Підтримую і закликаю інші національні збірні команди України з різних видів спорту переймати подібну практику при замовленні та виготовленні форми. А першими таку традицію започаткували Національні паралімпійська та дефлімпійська збірні команди нашої країни. Слава Україні!» — написав чільник відомства.

Нагадаємо, збірна України з футболу презентувала на стадіоні НСК «Олімпійський» новий комплект форми. Над прізвищем на футболках розміщено напис «Слава Україні!». Також на них є український національний орнамент.

Пауерліфтинг. У південноафриканському місті Почефструм триває чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юніорів, юніорок, юнаків і дівчат. Українська збірна вже має у медальній скарбничці по дві золоті та срібні нагороди.

Так, «золото» серед дівчат за сумою трьох вправ завоювала Анастасія Антонюк (вагова категорія до 57 кг). Чемпіонку маємо й серед юніорок. З рекордом Європи 192,5 кг на першу сходинку п’єдесталу серед спортсменів у вазі до 52 кг піднялася Тетяна Шлопко. Дар’я Бражник (вага до 43 кг) та Наталія Горгуновська (до 57 кг) стали срібними призерками чемпіонату.

Легка атлетика. Українська легкоатлетка Анна Рижикова продовжує переможну ходу на шляху до Континентального кубка ІААФ. Цього разу українська бігунка перемогла на змаганнях серії IAAF World Challenge у Загребі (Хорватія), подолавши дистанцію 400 метрів із бар’єрами за 55,89 секунди. Другою стала Вікторія Ткачук, яка перетнула фінішну лінію з результатом 56,24 секунди.

Разом з Рижиковою до Острави на Континентальний кубок ІААФ вирушить і стрибун у довжину Сергій Никифоров. У Хорватії він приземлився на позначці 788 сантиметрів і посів четверте місце.

Академічне веслування. У Бресті відбувся чемпіонат Європи з академічного веслування серед молоді, в якому взяли участь понад 400 спортсменів із 25 країн континенту. П’ять нагород в активі збірної України: Костянтин Мусієнко, Максим Оніпченко, Богдан Юрченко, Роман Скорий, Денис Дзюбинський — бронзові призери (четвірка зі стерновим). Вікторія Нагорна, Марина Романюк, Раїса Руденко, Світлана Скробало, Яна Очеретяна — срібні призерки (четвірка зі стерновою).

Катерина Дудченко — срібна призерка в одиночних змаганнях. Олексій Селіванов, Сергій Сохацький, Євген Александров, Богдан Мартиненко — срібні призери (четвірка без стернового). Олександр Коновалюк, Станіслав Козодой, Олександр Сидорук, Павло Юрченко, Денис Шклярук, Микола Федоренко, Олег Кравченко, Сергій Євдокимов, Артем Деркач — бронзові призери (вісімка зі стерновим).

Шахи. У Ризі юний український шахіст Семен Мітусов посів третє місце на чемпіонаті Європи з шахів серед юнаків та дівчат. Бронзову нагороду українець здобув у категорії «класичні шахи, юнаки до 12 років».

Учасниками змагань стали понад 1000 спортсменів із 47 країн.

Воднолижний спорт. Українка Станіслава Просвєтова виборола друге місце (багатоборство) на чемпіонаті Європи з воднолижного спорту серед юніорів до 21 року в Монако (Франція). Крім того, Станіслава посіла третє місце у слаломі.

За нагороди змагалися 127 спортсменів із 21 країни.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До нас приїхав МВФ
Читати
Здорожчання неминуче
Читати
Добавка за небезпеку
Читати
Гідний фільм — гідна нагорода
Читати
Не тим приладом міряють
Читати
За 100 грн уже не купуватимуть
Читати
Рахунок на мільйони
Читати
Будьте пильні
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове