Архів
П’ятниця,
7 вересня 2018 року

№ 69 (19616)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Весела світлиця

Господар «Веселої світлиці» Юрій ІЩЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей
  • Бувальщина

Невезуха

Лідія МОЖАЄВА.

м. Київ.

Мій сусід, пенсіонер Петро, затятий холостяк, надумав женитись. Тож перед цією урочистою подією вирішив у своїй однокімнатній квартирі зробити ремонт. Купив шпалери, бо старі вже вицвіли, і ось коли він клеїв їх під самою стелею, стоячи на табуретці, його улюбленець — кіт Кузя вирішив побавитись і цапнув того за труси. Від несподіванки сусід втратив рівновагу і гепнувся на підлогу, зламавши ногу. Ледве доповз до телефона. «Швидка», правда, приїхала незвично швидко.

Коли Петра зносили на ношах із п’ятого поверху, здоровому мордатому санітару закортіло дізнатись, як це сталося. Стогнучи від болю, Петро розповів йому про бешкетника Кузю. Санітар так зареготав, що випустив ноші із рук, спіткнувшися на сходах. Бідолашний Петро випав із нош і вдарився головою. Прийшов до тями вже у кареті «швидкої». Тут Петро одержав першу допомогу: йому дали валеріанку, змили кров, перев’язали, як мумію, бинтами.

Водію теж стало цікаво: «Як це ви, дядьку, потрапили у таку халепу?». Почувши про кота Кузю, водій почав так сміятись, аж закашлявся. При цьому машину повело вбік, і вона ледве не зіткнулася з іншою. У «швидкій» усі попадали на підлогу, тільки Петро лежав на ношах. І треба ж було так статися, що кремезний мордатий санітар упав саме на нього і своєю головою зламав бідоласі носа.

У лікарню Петра привезли, як із поля бою. В палаті, як годиться, поцікавились, як старий отримав поранення. Петро заплакав і розповів про винуватця Кузю. А один чоловік після операції апендициту так реготав, що у нього розійшлися шви. Тоді головний лікар перевів хворого в окрему палату, щоб ніхто більше не постраждав.

Коли я провідувала Петра в лікарні, він дуже переймався: «Я боюсь. Мій фейс (учив англійську) перелякає наречену».

І справді, дивлячись на його ніс — червоний, як у хронічного алкоголіка, і схожий розміром на протигаз, — можна було тільки гадати: чи знайдеться найближчим часом та жінка, яка воліла б пов’язати з таким брутальним типом свою подальшу долю?

Отака ось невезуха!

Версія для друку          До списку статтей

Аксіоминки життя

Валентина БУГРІЙ.

м. Долинська

Кіровоградської області.

Будь-який найкрутіший тренажер у домашніх умовах перетвориться на вішалку.

Повні дружини гарні і корисні завжди: взимку — для тепла, а влітку — для тіні...

Найсильніші в сім’ї бабусі, адже вони тягнуть усю домашню роботу.

Хоч у нас уже й безвіз, та це не означає, що кожен українець може поснідати у Варшаві, пообідати у Парижі… Зате вечеря на власній кухні поки що — гарантія!

 

— Яка субсидія, які пільги?! Ви, діду, як були дитям війни, так дитям і залишились!

Мал. А. Василенка.

Мал. В. Чмирьова.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове