Архів
П’ятниця,
7 вересня 2018 року

№ 69 (19616)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Наведімо лад у власних головах

ІЗ року в рік, і нинішній не виняток, у період жнив зі сторінок газет та екранів телевізорів лунають бадьорі рапорти про збір зернових у державі. Добре трудяться аграрії, збираючи мільйони тонн збіжжя. Проте ціни на хліб, як і на решту продуктів, увесь час ростуть, ніби в державі неврожай. Та замість того щоб взяти під контроль ціни, урядовці констатують, що українці забагато їдять. Бо, як повідомив Держстат, витрати на харчі становлять 42,1% сімейного бюджету. Не здивуюсь, якщо наприкінці 2018-го цей відсоток іще побільшає. Адже із тих мізерних пенсій та зарплат доводиться залишати в магазині вже більші суми.

Валерій КОРСУН.

с. Михайлівка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Дожилися до того, що звичайний ситцевий халат став пенсіонеру не по кишені. Сусідка повернулася з базару й мало не плаче. Каже, позич, якщо можеш, до пенсії сотню-другу, бо не вистачає. А я їй свою біду розказую. Кошти за комунпослуги оператор помилково відправила не туди. Тож переживаю, що, поки все вирішиться, навішають на мене боргів перед опалювальним сезоном, що й субсидії не бачитиму і в хаті холодній зимуватиму...

Ольга ПЛОТНІКОВА.

м. Сміла

Черкаської області.

 

Про яке припинення війни на Донбасі може йтися, коли це не залежить від України. Адже не ми напали на Росію, не ми захопили її території, а навпаки. Тим паче в продовженні конфлікту зацікавлена і так звана українська влада, бо має на цьому зиск. Про це свідчить зростання прибутків державних діячів, тоді як український народ стікає кров’ю. Ось вам і щирість політиків, котрі кажуть одне, а роблять інше.

Псевдопатріоти 27 років поспіль зумисне доводять до банкрутства найбагатшу на природні ресурси країну Європи. Втім, переконаний, що потенціал для свого відродження Україна має і після такого нищівного пограбування. Достатньо усунути від влади злочинців та явних і прихованих ворогів Української держави та її народу.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район

Харківської області.

 

Такий безлад у країні діється, що стає страшно за її майбутнє. Всі волають про боротьбу з корупцією, а куди не поткнешся — скрізь плати. Інакше на тебе й не подивляться. Риба, як відомо, гниє з голови. Тож мусимо очистити владу від бандитів, а заразом навести лад у власних головах, щоби не було соромно за того, кого обрали й довірили свою долю та України загалом.

Богдан БУРБЕЛА.

с. Головурів

Бориспільського району

Київської області.

 

Гучно створювались такі структури, як САП, НАБУ, НЗК, ДБР, Антикорупційний суд, але користі від них мало. Зате витрати з державної казни на їхнє утримання не копійчані. Можливо, варто самому народу взяти на себе обов’язки головного антикорупціонера?

Павло СВИРИДЕНКО.

м. Пирятин

Полтавської області.

 

Слухав у суботу на радіо «Культура» п’єсу «Назар Стодоля». Я був у захваті! Вражений генієм Тараса Шевченка, режисера, акторів і всіх причетних до цього справжнього дива. Такі речі надихають, лікують душу, роблять небайдужими. Красно дякую від імені всіх слухачів за справжнє свято.

Микола ДЕМ’ЯНЕНКО.

м. Бердянськ

Запорізької області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове