Архів
П’ятниця,
7 вересня 2018 року

№ 69 (19616)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Подія

Турнір — рекордсмен

Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.

Вінницька область.

КАНДИДАТ у майстри спорту, один із провідних шашкістів Вінниччини, учитель англійської мови Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Олександр Дьомін уже 44 роки за сумісництвом веде шашковий гурток при районному Будинку дитячої творчості. Саме з його ініціативи стали традиційними щорічні дитячі шашкові змагання, особиста першість міста, району та популярний шашковий турнір «Бершадська нива». Вихованці Олександра Олександровича беруть участь не тільки у чемпіонатах області, України, а й у міжнародних змаганнях. За довгі роки плідної праці він підготував 146 першорозрядників і 75 кандидатів у майстри спорту з шашок. Сотні дітей, декілька поколінь пройшли його школу шашкової гри.

У ювілейному турнірі взяли участь 75 гравців із Вінницької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Черкаської областей. Склад його учасників був досить сильний, адже серед них два майстри спорту, три десятки кандидатів у майстри спорту, решта — спортсмени масових розрядів. Нині переможцем змагань став Олександр Моренко з Одещини.

До речі, «Бершадська нива» — один із наймасовіших шашкових турнірів, які проводяться на теренах Вінниччини, адже щороку в ньому беруть участь від 50 до 80 спортсменів. Дуже часто він має статус не лише міжобласного, а й міжнародного. Цей турнір, без перебільшення, відіграє велику роль у популяризації шашкової гри серед населення, а також у підвищенні кваліфікації спортсменів.

Що цікаво: у нашій країні немає подібних змагань, які регулярно проводилися б такий тривалий час — 40 років! (Схожий рекорд зареєстровано 2016-го на Рівненщині — «Найтриваліший аматорський волейбольний турнір», який на той час проводився впродовж трьох десятиліть.) Тож організаторами змагань подано заявку на рекорд України у номінації «Найтриваліший період проведення щорічних аматорських міжобласних шашкових турнірів», категорія «Спорт та ігри».

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове