Архів
П’ятниця,
7 вересня 2018 року

№ 69 (19616)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Точка зору

Традиції збережуть Україну

Павло БОНДАРЕНКО.

ПРОАНАЛІЗУВАВШИ все те, що відбувалось в Україні за останні 10-ліття, я дійшов висновку, що наша держава зможе відновитись лише після повернення до своїх віковічних традицій. Те, що нинішня влада ухвалила рішення про децентралізацію устрою країни, відповідає нашим традиціям. Однак вона планує створити громіздкі та підконтрольні їй громади через проведення якихось виборів на партійній основі, вчергове забиваючи дурницями голови нашим людям. Владі байдуже до того, що зведення у громаду віддалених від центру сіл призведе до швидшого їх вимирання. Досвід укрупнення колгоспів у минулому в нас уже був. А це спричинило вимирання сіл. Пам’ятаємо, що з 1918-го більшовики робили все можливе для знищення українців! Тільки 1932-1933 років голодом убито понад 40 мільйонів наших предків.

На моє переконання, саме сотенно-полковий устрій повинен охопити кожне село, містечко, місто та його квартали. Такої демократії, як у козацтві, коли безпосередньо кожна людина може впливати на обрану особу, немає, не було, і ніхто кращого не придумає в світі надалі. Тільки козацтво і наші традиції допоможуть зберегти Україну, зроблять її могутньою й багатою. І тоді побіжать додому ті, що не йдуть боротись за щасливе майбутнє в себе дома, а шукають хліба десь за кордоном, ті, що вже «забули», що вони українці, надто ті, що вже стали «рускімі».

Вже минуло 100 років від ганьби і наруги над нашим народом, яку чинили так звані більшовики та вчиняють нині їхні нащадки. Час привести до влади справжніх патріотів — українців.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове