Архів
Четвер,
23 серпня 2018 року

№ 64 (19611)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Сокровенне

Лебедині вірність і любов

Любов МАТВІЄНКО.

м. Новий Буг

Миколаївської області.

ТОРІК навесні на наш ставок прилетіла пара лебедів. Лебідка уже висиджувала пташенят, коли сталася біда: відлетівши від гнізда, потрапила між електричних дротів і її вбило струмом.

Лебідь-батько не став шукати собі іншої пари, а сам сів на яйця й висидів шестеро лебедят. Водив їх по ставку, ловив рибу, навчав малят, як це потрібно хутко і вправно робити.

Отак і виглядів самотужки. Восени вони разом з батьком-лебедем відлетіли у теплі краї.

Чому пишу про це? Дуже повчальна історія для нас, людей. Може, вона хоч трохи пробудить «гуляючі» чоловічі душі, надто тих, хто полишив своїх діточок і подався в пошуках примарного щастя…

А молодість не вернеться

ЩО ДОВШЕ живу на світі, то більше захоплююсь: як дивовижно тісно життя людини, її почуття, прагнення пов’язані з природою.

От навесні: усе живе пробуджується після зимового сну, росте, розвивається, радіє теплу і сонцю. Весь світ сповіщає про любов… Тоді душа наповнюється радістю і надією. Ти починаєш мріяти, сподіватись, будувати плани.

А восени, коли природа завмирає і готується до зимового спочинку, тебе охоплює нудьга, легкий смуток за молодими роками. Тими, коли ти був дужий, сповнений енергії, сили, натхнення, прагнення жити, любити, творити. Пам’ятаєте у Глібова: «До тебе, люба річенько, ще вернеться весна. А молодість не вернеться. Не вернеться вона…».

Шкода залишати цей прекрасний світ. Бо скільки не живеш, а нажитись не можеш…

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове