Архів
Четвер,
23 серпня 2018 року

№ 64 (19611)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Пам’ять

Беззаперечний авторитет

Василь САБЛУК.

м. Київ.

АКАДЕМІК Володимир Федорович Зубенко очолював роботу великого колективу співробітників Всесоюзного науково-дослідного інституту цукрових буряків (нині Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України). Керував розробкою і впровадженням інтенсивних ресурсоощадних технологій вирощування солодких коренів. Запровадив вивчення нової для нас цінної сільськогосподарської культури стевії — натурального замінника цукру. Впродовж короткого періоду були виведені два українських сорти.

Особисто для мене Володимир Федорович назавжди залишиться беззаперечним авторитетом. На долю колективу, який я очолював, випала можливість реалізувати мрію ентомологів багатьох поколінь: забезпечити захист сходів цукрових буряків від довгоносиків та інших шкідників способом внутрішньої токсикації молодих рослин інсектицидами системної дії. Нам це вдалось, і одну з головних ролей у непростій справі відіграв В.Ф. Зубенко.

Очолюючи потужну структуру, яка об’єднувала, крім інституту, чимало дослідно-селекційних станцій та елітно-насінницьких господарств, Володимир Федорович завжди знаходив час для спілкування з людьми. Він умів вислухати кожного, ніколи не підвищував голос і не перебивав промовця, що свідчило про його культуру як людини і керівника.

Світле ім’я Володимира Федоровича Зубенка надовго залишиться у пам’яті людей, які з ним працювали і спільно виконували поставлені перед колективом завдання.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове