Архів
Четвер,
23 серпня 2018 року

№ 64 (19611)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Не можу мовчати

Боротьба повинна тривати

Олексій КСЬОНЗ.

м. Миргород

Полтавської області.

ДЕ НИЗЬКИЙ рівень життя людей, там процвітають пияцтво, алкоголізм, наркоманія, інші негативні явища. П’ють бідні й багаті, в містах і селах, молодь і люди похилого віку. А вільний ринок лише сприяє цій жахливій хворобі нашого суспільства. Бо зацікавлений у прибутку, тому й продаються алкогольні напої цілодобово. Але щоб пити, потрібно мати гроші, тож чимало п’яниць займаються грабежем. Крадуть цибулю, картоплю на городах, залазять в оселі. Беруть усе підряд!

Пияцтво призводить до жахливих наслідків. Через це розпадаються сім’ї, знижується продуктивність праці. А скільки останнім часом сталося смертельних ДТП через те, що водій перебрав оковитої?

За радянських часів намагалися боротися з пияцтвом, а от у незалежній Україні цього не видно. Треба не тільки воювати з цим злом, а й зацікавлювати людей, сприяти, щоб відвідували кінотеатри, будинки культури, де б вони духовно збагачувалися, відпочивали. Разом із цим були б відірвані від екранів телевізорів, котрі заполонили фільми зі сценами насильства.

Потрібно заборонити продаж у нічний час спиртних напоїв у алкогольних точках різних рангів. Їх господарі мають зрозуміти, що це вимога часу, необхідність. Адже алкоголь шкодить і приносить горе всім. Тому й боротися проти загального ворога слід разом. Тільки тоді можна досягти позитивних результатів.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове