Архів
Четвер,
23 серпня 2018 року

№ 64 (19611)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Чим душа багата

Пейзажі рідного краю

Віктор МАРУЩЕНКО.

Полтавська область.

Фото автора.

ЩЕ з дитинства Олег Литвинов закохавсь у красу мальовничих куточків рідної Полтавщини. Любов до мистецтва йому прищепив батько, який працював учителем малювання в Лубенській школі. Олег Аркадійович часто згадує, як юнаком разом із групою молодих художників ходив до Мгарського монастиря малювати пейзажі.

Після закінчення художньо-технічного училища хлопець зосередився на оформленні книжок. Він співпрацював із найвідомішими українськими видавництвами, за свою роботу отримав чимало нагород. Найвизначнішими його працями були ілюстрації до Біблії, книжок Ж. Верна, М. Гоголя, А. Міцкевича, А. К. Дойля. Інколи, щоб створити ту чи іншу ілюстрацію, йому доводилося декілька разів перечитувати весь твір, переносячись в уяві в часи, про які розповідає автор. Окрім того, він збирав історичні дані про минулі епохи, вивчав костюми, які носили герої твору, заглиблювавсь у культуру різних народів. Тільки після цього брався за ілюстрування.

Олег Литвинов за свою творчу кар’єру створив понад тисячу картин та графічних творів, неодноразово організовував виставки своїх робіт у різних містах України та за кордоном. Нині митець мріє про створення художньої академії на основі творчості відомих європейських майстрів живопису та графіки. Поки що ж своє вміння передає братові та синові.

Попри те що Олег Аркадійович уже понад 40 років мешкає в Одесі, він ніколи не забуває про свою малу батьківщину. Частенько приїздить у Лубни до старенької матусі та продовжує малювати пейзажі 1000-літнього міста з його неповторною красою.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове