Архів
Четвер,
23 серпня 2018 року

№ 64 (19611)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Друга хвиля плодоношення

НИНІ триває масове дозрівання перцю. Після закінчення плодоношення зазвичай кущики залишаються не тільки без плодів, а й скидають листя. Рослину видаляють із грядки. А можна зробити інакше. Рослину без листя слід викопати й пересадити у великий квітковий горщик із поживною землесумішшю, добре полити та помістити на гарно освітлене вікно.

Протягом наступного тижня рослини треба підживити будь-яким добривом для овочевої розсади й надалі регулярно поливати. В цей період у пазухах старих листків з’являються пасинки. Це майбутні гілочки, на яких буде формуватися врожай. Старі стебла, на яких відсутня молода поросль, слід акуратно обрізати. Така операція стимулює ріст молодих пагонів, на яких дуже скоро з’являться пуп’янки, а згодом утвориться зав’язь.

Однією з найпоширеніших помилок при вирощуванні повторного урожаю є те, що кущик перцю обрізають повністю, а треба залишити листя бодай на верхівці. І лише коли молоді пасинки підуть у ріст і наберуть силу, старе листя варто видалити.

Плоди врожаю перцю другої хвилі дещо дрібніші від попереднього, водночас і затрати на їхнє отримання значно менші.

Версія для друку          До списку статтей

ДЕКОРАТИВНІ ставочки на обійсті вже давно не дивина. Але ж їх можна використовувати і для одержання прибутку. Скажімо, вирощуючи коропів. До того ж це така цікава справа. А ми розповімо, з чого почати та про що турбуватися надалі.

Думки стосовно кормових добавок у селян різні. Одні вважають їх корисними, інші ставляться насторожено. Тож тема вже, так би мовити, напрошувалась. Отже, які є препарати та для чого і як вони застосовуються у хліві й на пташиному подвір’ї. Втім, відразу застереження: щоб не було негативних наслідків, слід ретельно дотримуватися рекомендованих норм.

А заголовок ще одного матеріалу, взятий із вірша Антоніни Грицаюк, скаже сам за себе. Мова про півонії, які саме пора розсаджувати. А це така квітка, яка може довго «сидіти», не бажаючи розквітати, а якщо вже зацвіте, то зазвичай залишається з нами на все життя. Тож чим досягається останнє?

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове