П’ятниця, 10 серпня 2018 року № 61 (19608)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19608/print.php?n=39767

  • Спорт

Повниться медалями українська скарбничка

Микола МОТОРНИЙ.

Воднолижний спорт. У місті Сесенья (Іспанія) завершився чемпіонат світу з воднолижного спорту U17. У скарбничці збірної України п’ять нагород, з яких дві — найвищого ґатунку. Олександр Самойлов (на фото) став дворазовим чемпіоном світу, виборовши «золото» зі стрибків із трампліна та з багатоборства. Також в активі українця «бронза» з дисципліни «фігурне катання». Зі стрибків із трампліна Софія Максименкова піднялася на другу сходинку п’єдесталу світової першості, а Станіслава Просвєтова — на третю. Здобуті нагороди дали змогу «синьо-жовтій» збірній вперше увійти до трійки призерів командного заліку.

Плавання. У Глазго триває чемпіонат Європи з водних видів спорту. Український плавець Андрій Говоров виграв фінальний заплив на дистанції 50 метрів батерфляєм, встановивши рекорд чемпіонатів Європи. Андрій, якому належить світовий рекорд на цій дистанції, фінішував у фінальному запливі з часом 22.48.

Українські синхроністки здобули сім нагород у Глазго. Наші дівчата стали чемпіонками Європи з комбінованих командних змагань, віце-чемпіонками — за довільну групову і технічну програми. Дві срібні нагороди виборов дует Анастасії Савчук і Єлизавети Яхно. Єлизавета має також срібні і бронзові медалі із сольних, технічного і довільного виступів. Загалом у Глазго вона завоювала сім медалей різного ґатунку.

Легка атлетика. На чемпіонаті Європи в Берліні українські атлети отримали дві медалі. Відзначилися представники спортивної ходьби. Так, Мар’ян Закальницький, який представляє Центр олімпійської підготовки смт Терезине, що на Київщині, виграв золоту медаль на дистанції 50 кілометрів. «Срібло» — у словака Матея Тота, «бронза» — у білоруса Дмитра Дзюбіна. Вихованка Броварського вищого училища фізичної культури Аліна Цвілій стала срібною призеркою чемпіонату Європи на дистанції 50 кілометрів. Інші українки фінішували біля п’єдесталу: Василина Витовщик — четверта, а Христина Юдкіна — п’ята.

Футбол. Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. «Славія» — «Динамо» — 1:1. У Празі відбувся перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між чеською «Славією» та київським «Динамо». На 81-й хвилині відзначився Вербич. Здавалося, цей гол вирішить долю матчу. Та за дві хвилини до фінального свистка динамівці порушили правила у своєму штрафному майданчику. Арбітр призначив пенальті, який реалізував Гушбауер.

Прем’єр-ліга України. Сезон-2018-2019. Третій тур. «Динамо» — «Шахтар» — 1:0, «Ворскла» — ФК «Львів» — 1:0, «Зоря» — «Чорноморець» — 1:1, «Карпати» — «Олімпік» — 2:2, «Десна» — ПФК «Олександрія» — 0:2, «Арсенал-Київ» — ФК «Маріуполь» — 1:2. Становище команд: ПФК «Олександрія», «Динамо» — по 9 очок, «Шахтар» — 6, «Карпати», «Чорноморець», «Зоря», «Олімпік» — по 4, «Десна», «Ворскла», ФК «Львів», ФК «Маріуполь» — по 3, «Арсенал-Київ» — 0.

Тріатлон. У Черкасах на чемпіонаті України з тріатлону в Дитячій тріатлонній лізі змагалися понад 160 учасників. Юні спортсмени долали різні дистанції залежно від віку. Учасники 2005-2006 р.н. пропливли 200 метрів та пробігли один кілометр. Учасники 2007 р.н. і молодші здолали 100 метрів плавання та 500 метрів бігу. Наймолодшій учасниці виповнилось сім років.

Переможцями у своїх вікових категоріях стали: Адель Шманова, Катерина Каранкопова (обидві — Одеська область), Єгор Корнієнко, Анастасія Снесар (обоє — Черкаська область), Дана Сорока, Володимир Сироїшка, Юрій Голян, Данило Наревач (усі — Львівська область), Катерина Алексєєва (Харківська область).