П’ятниця, 10 серпня 2018 року № 61 (19608)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19608/print.php?n=39754

Фотофакт

Лариса ПИЛИПЕНКО.

Восьмого серпня дружини військовополонених бійців ЗСУ прийшли під Адміністрацію Президента, аби вкотре нагадати владі про своїх чоловіків, утримуваних у Донецькому СІЗО.

ЗОКРЕМА, бійці третього полку спецпризначення Сергій Глондар та Олександр Коріньков потрапили у полон під час виконання бойового завдання на Дебальцівському плацдармі 16 лютого 2015 року.

— Вони у неволі 1270 днів. Наших чоловіків перевозили з одного місця на інше в неймовірно жорстоких умовах. Їхній стан, як фізичний, так і психологічний, на межі. Про це нам говорили представники ООН, які відвідували СІЗО в Донецьку, — говорить Юлія Корінькова.

— Востаннє ми розмовляли зі своїми чоловіками у 2016-му. Відтоді ні телефонних дзвінків, ні листів. Це не передбачено «законодавством» псевдореспубліки. А їхнім полоненим у нас можна все — телефонувати, мати доступ до Інтернету, писати листи. Моя молодша донька батька ніколи не бачила і не чула, — ділиться наболілим Катерина Глондар.

Танкіст Богдан Пантюшенко у полоні бойовиків перебуває найдовше з усіх підтверджених осіб. За словами його дружини Ірини, танк чоловіка підбили, а його самого ув’язнили 18 січня 2015-го, коли екіпаж поспішав на допомогу захисникам Донецького аеропорту...

Востаннє рідні полонених зустрічались із Петром Порошенком 26 грудня 2017-го. Глава держави тоді пообіцяв зробити все, аби їхні чоловіки, сини, батьки повернулися додому. 21-го і 22 серпня у Мінську має відбутися чергова зустріч Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. На ній має, зокрема, обговорюватися й обмін полоненими. Тож дружини останніх вирішили нагадати Президентові про його обіцянку.