Архів
П’ятниця,
10 серпня 2018 року

№ 61 (19608)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

«Експеримент» набирає обертів

ДОКИ над Україною та її народом знущатимуться горе-правителі? Хіба не зрозуміло, що йде заплановане знищення всіх «відпрацьованих» елементів: старих, хворих, пенсіонерів, інвалідів та ін. Це справжнісінький геноцид.

Як можна прожити на такі мізерні пенсію, зарплату, cплативши при цьому компослуги, купивши ліки? Та й поки жива людина, треба ще щось їсти. Втім, наші владики-ненажери на це не зважають. Все гребуть собі, бо їм мало. На народ вони вже давно начхали, і їх мало турбує, як ми живемо. Тож збиткуватимуться над нами доти, доки не знищать усіх, бо ми їм, мов кістка в горлі.

Країною править «еліта», яка прикривається лише гарними гаслами та брехливими обіцянками. Люди вже зневірилися в цій брехні, не ймуть віри нікому і нічому. Але довго так тривати не може. Незабаром вибори. Гей! Де ви, справжні українці-патріоти? Чи вже перевелися?..

Ніна ІЛЬЧИШИНА.

м. Кривий Ріг

Дніпропетровської області.

 

Я за те, щоб на наступних виборах до парламенту, а також у місцеві ради балотувалось більше жінок. На мій погляд, жінки-депутати зможуть краще за своїх колег чоловіків навести лад у державі й владнати всі проблеми. А ще варто було б посилити відповідальність за підкуп виборців. Дуже хочеться, щоб політик свій шлях починав у чесній і справедливій боротьбі. То чому б не заборонити всю цю рекламу на білбордах, ЗМІ? А на виборчих дільницях вивісити тільки фото із біографією, передвиборною програмою — і все. Самі вибори мають проводитись за відкритими списками.

Яків РОМАНЧУК.

смт Пулини

Житомирської області.

 

Пише вам вдова, багатодітна мати. Двоє старших моїх дітей уже пішли, як то кажуть, на свій хліб, а на двох менших (одна студентка, друга учениця) одержую пенсію у зв’язку із втратою годувальника. Гроші невеликі, але все одно краще, як нічого. Тож поїхала, як завжди, за грішми, а мені кажуть: «Нема і не відомо, коли будуть». Повертаюсь додому в сльозах: «За що тепер куплю дівчаткам найнеобхідніше для навчання? Нині тільки на канцелярію треба декілька сотень. Одяг та взуття ще дорожчі». Немає в нашій демократичній незалежній Україні справедливості. Для дітей і пенсіонерів грошей у державному бюджеті не вистачило, зате депутатам на відпускні та оздоровчі, за які вони тепер відпочивають на островах, знайшлося. Вір після цього політикам, які на камеру б’ють себе в груди, що за народ, а насправді тільки піаряться. Безсовісні.

Марія КЛИМЕНКО.

Макарівський район

Київської області.

 

Горе-реформатори у Лютеньці, де мешкає 3600 осіб, зачиняють відділення «Ощадбанку». Як нам пояснили в області після колективного звернення — через нерентабельність та збитковість. Тож тепер, щоби сплатити комунпослуги чи одержати пенсію, мусимо їхати у район. Якщо до 20-го числа місяця треба було вистояти чергу тут, то нині стоятимемо цілий день у Гадячі. Але ж у ра-йонний центр іще треба доїхати. Мені, приміром, уже 82, дружина пересувається з допомогою ходунків. Та й загалом у селі проживає більшість пенсіонерів. Якщо влітку молодші з нас іще зможуть добратися, то взимку, коли замете дорогу, з цим буде ціла проблема. Бо й автобуси не завжди їздять. Люди обурюються: чому все робиться тільки на гірше і голосу народу ніхто не чує? Висновки очевидні і невтішні: експеримент над людьми набирає обертів.

Від імені громади —
Василь ЯНЧАРЕНКО.

с. Лютенька

Гадяцького району

Полтавської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове