Архів
П’ятниця,
10 серпня 2018 року

№ 61 (19608)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Світ захоплень

Трелі Наталиних канарок

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

м. Львів.

Фото автора.

НАТАЛЯ Вєжбинська любила пташок із дитинства. Папуги, куріпки, інші декоративні «янголята» постійно водилися вдома. Нині вона з жахом згадує ті п’ять років свого життя, коли змушена була з чоловіком винаймати житло і власниця заборонила їм утримувати пташок. Зате, як обзавелися власною квартирою, в кімнаті одразу заспівали канарки. Причому не одна чи дві. За найкращих часів їх було зо… п’ять десятків! Такий собі здоровенний куток живої природи: пташині клітки впереміш із пальмами, папороттю, лимонами.

Наталя за фахом еколог і піклується про пташок ретельно. А ще із задоволенням обмінюється пернатими через Інтернет. Тож співають її улюбленці по всій Україні. І заради цього співу жінка готова бігати їм за їжею на ринок, носити їх до ветеринарів, шукати їм пари і підкидати стебельця для нового гнізда.

Чоловік Наталі Володимир у «пташину парафію» дружини не втручається, але деякі нюанси з життя канарок знає достеменно. Якщо їх, скажімо, розлучити, то другий «шлюб» для них неприйнятний: вірність — прекрасна риса в житті. Разом Наталя й Володимир уже 21 рік. Живуть, звісно, у турботах, але все ж їх розбавляє милозвучний пташиний спів.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове