Вівторок, 10 липня 2018 року № 52 (19599)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19599/print.php?n=39448

  • Відкритий лист

Зупиніть рейдерів!

Члени трудового колективу СВК «Дружба» (74 підписи, завірені нотаріусом).

27 червня 2018 року.

Ми, працівники СВК «Дружба» села Миколаївка Козятинського району Вінницької області, звертаємося до громад нашого регіону, засобів масової інформації по допомогу, оскільки переконані, що рейдери за підтримки корумпованих чиновників планують силове захоплення нашого сільгосппідприємства із подальшим його знищенням. Ця ситуація накладається на цілковиту байдужість та імітацію діяльності з боку влади.

СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ виробничий кооператив «Дружба» села Миколаївка є юридичною особою приватного права, що здійснює виробництво товарної сільгосппродукції на території Миколаївської сільської ради. Підприємство працює стабільно, без боргів.

Однак сьогодні воно опинилося під загрозою рейдерського захоплення. Так, 20 червня нинішнього року невідомі особи на автотранспорті незаконно проникли на територію майнового комплексу СВК «Дружба», провели огляд виробничих та складських приміщень. Крім того, нам стало відомо, що житель іншої області почав у незаконний спосіб оформлювати та скуповувати права на майно колишнього КСП «Дружба» села Миколаївка.

Сценарій розвитку подій нами вбачається як песимістичний. Із вищезазначеного можна стверджувати, що готується силове захоплення майна СВК «Дружба». Сьогодні під загрозою опинилася не лише доля нашого господарства і нас як аграріїв, які серед інших своєю працею гарантують продовольчу безпеку України. Йдеться про знищення всієї економіки, флагманом якої є АПК. Якщо не буде активної протидії рейдерству на всіх рівнях, ця внутрішня агресія, доповнюючи зовнішню, може зруйнувати Українську державу.

Зараз ми змушені самостійно захищати підприємство, яке є бюджетоутворюючим для села Миколаївка, і готові стояти до кінця. Однак сподіваємося, що вдасться уникнути кровопролиття.

Очікуємо адекватної та швидкої реакції правоохоронних і державних органів на будь-які дії, спрямовані на захоплення або блокування роботи нашого підприємства. Сподіваємося, що у разі атаки рейдерів поліція вчасно приїде на виклик, рішуче протидіятиме загарбникам та затримає їх. І покарані за законом будуть не тільки виконавці-«тітушки», а й організатори та замовники.

Трудовий колектив СВК «Дружба» звертається до всіх, хто може привернути увагу влади та суспільства до ситуації. Ми вимагаємо від правоохоронних органів вжити термінових заходів, спрямованих на запобігання рейдерському захопленню підприємства, притягнення до відповідальності всіх винних, незважаючи на наявність представницьких мандатів!

Керівництво держави має нарешті зупинити правове свавілля й тим самим зберегти не тільки агросектор, а й усю економіку!