Понеділок, 18 червня 2018 року № 46 (19593)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19593/print.php?n=39250

  • Ну і ну!

Пропонував золоті гори

Марина ТІШКОВА.

Молода жінка у скрутному становищі, а надто мати-одиначка — легка здобич для торгівців живим товаром. 34-річний житель Рівного добре це затямив і вирішив підзаробити вербувальником.

ПІДШУКАВ двох жінок із цієї вразливої категорії, познайомився з ними, увійшов у довіру і пообіцяв, що влаштує на високооплачувану роботу в Ізраїлі, допоможе з документами для поїздки, ще й хороші підйомні дасть. В останній момент, коли жінки вже погодилися, зробив уточнення: працювати доведеться в «секс-індустрії». При цьому попередив: половину заробленого вони віддаватимуть своїм «дахувальникам». Зрозуміло, що жінки були шоковані. Але сутенер свою справу знав: почав розповідати про казкові заробітки, про те, що в будь-який момент вони можуть відмовитися і повернутися... Врешті-решт жертви погодилися.

Та переправити жінок за кордон зловмиснику не вдалося — його викрили правоохоронці. Втім, виявилося, що вербування потенційних кандидаток у сексуальні рабині — не єдине, чим він займався. Під час обшуку в його помешканні вилучили велику кількість психотропної речовини — амфетаміну, обіг якого заборонено в Україні, та каміння бурштину, придбане нелегально. Після закінчення слідства прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт — чоловіка звинувачено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із можливою конфіскацією майна.

Ця історія, можна сказати, зі щасливим кінцем. Однак хочеться вкотре нагадати: не зв’язуйтеся із сумнівними людьми, які пропонують золоті гори, тим паче не повідомляйте їм особисті дані і не давайте свої документи.