Архів
Понеділок,
18 червня 2018 року

№ 46 (19593)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Три компромісні сценарії

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Уряд назвав три сценарії для голосування парламенту щодо Brexit.

Докладніше...
У путах міграційної проблеми

ФРАНЦІЯ заявила про готовність прийняти мігрантів із «Aquarius».

Докладніше...
Нова назва для Македонії

ГРЕЦІЯ і МАКЕДОНІЯ підписали попередню угоду про перейменування останньої на «Республіку Північна Македонія».

Докладніше...
Вічно непримиренні

АФГАНІСТАН. Новий масовий теракт стався у провінції Нан-гархар.

Докладніше...
Мирна угода під питанням

КОЛУМБІЯ. Кандидат від правої коаліції переміг на виборах президента.

Докладніше...
Острови розбрату

ПІВДЕННА КОРЕЯ почала військові навчання поблизу спірних із Японією островів Токто.

Докладніше...
Торговельна митна війна

КИТАЙ анонсував дзеркальні мита у відповідь Дональду Трампу.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Ієрархів заблоковано

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня ситуація у зоні проведення Операції об’єднаних сил залишалася контрольованою. Бойовики продовжували наносити вогневі удари по позиціях українських військ, зокрема й із забороненого важкого озброєння. Внаслідок ворожих обстрілів та ведення бойових дій троє наших захисників загинули, 17 дістали поранень. За даними розвідки, противник утратив 32 чоловіка пораненими та 21 вбитими.

Про один із найзапекліших боїв, який стався у четвер, 14 червня, неподалік Новотошківського, що на Луганщині, розповіли у прес-центрі штабу ООС: «Активні бойові дії противник розпочав о 17-й годині. Після вогневого нальоту із застосуванням артилерії та мінометів ворог намагався оволодіти нашими опорними пунктами на околицях селища. Завдяки вчасно обладнаним позиціям бойової охорони напад противника не був раптовий. Розвідники вступили в бій та відкинули ворога. До 20-ї години бойовики не полишали спроб обійти наші укріплення, вели вогонь із артилерії та мінометів. У ході бою сміливо та рішуче діяв гранатометний підрозділ механізованого батальйону. Вчасно змінюючи вогневі позиції, гранатометники відкривали вогонь по противнику, що намагався обійти опорний пункт. Влучним вогнем розрахунку автоматичного гранатомета, де навідником був солдат Ігор Петров, було знищено сім бойовиків. Унаслідок сміливих та рішучих дій наступ противника був зупинений. На жаль, отримані ним поранення в ході бою стали смертельними. За сміливі та рішучі дії солдата Петрова представлено до нагороди».

Координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив, що за вказівкою адміністрації президента Росії структурні підрозділи «МВС» і «МДБ» обох «народних республік» переведені на «посилений варіант несення служби на період проведення у РФ чемпіонату світу з футболу». Сенс цього розпорядження, глузує Д. Тимчук, незрозумілий, адже жодного заходу, пов’язаного із ЧС-2018, в ОРДЛО не проводитиметься.

За даними групи «ІО», керівництво «ДНР» заборонило виїзд із окупованої території Донецької області митрополитам УПЦ МП — Донецькому і Маріупольському Іларіону та Горлівському і Слов’янському Митрофану. Заборона діятиме «аж до особливого розпорядження». Добре, що хоча б «на підвал» не відправили. Невже побоюються, що й ієрархів «завербує СБУ»?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Паски» затягуються
Читати
Хліб є...
Читати
...Та нема сала і м’яса
Читати
Ягідники наступають
Читати
Хвороби — від ґрунту
Читати
Виявляється, не знав
Читати
Землю продовжують скуповувати
Читати
Чи довго так протягнемо?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове