Архів
П’ятниця,
8 червня 2018 року

№ 43 (19590)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Нова оборонна ініціатива

БЕЛЬГІЯ. У Брюсселі сьогодні завершується саміт глав держав і урядів НАТО.

Докладніше...
Триває ядерний шантаж

ІРАН. Тегеран почав будівництво центрифуг, призначених для збагачення урану на атомній електростанції «Натанз».

Докладніше...
Жодних мовних привілеїв

МОЛДОВА обмежила функціонування російської мови.

Докладніше...
Урядовий гендерний прорив

ІСПАНІЯ. Оголошено 18 нових міністрів уряду, 11 із них — жінки.

Докладніше...
Доторканні люди президента

ФРАНЦІЯ. У міністерстві економіки вилучили архівні документи у справі проти правої руки Еммануеля Макрона.

Докладніше...
«Античумна» парканізація Європи

ДАНІЯ. Уряд ухвалив рішення про будівництво паркану на кордоні з Німеччиною через спалахи африканської чуми свиней.

Докладніше...
Число жертв зростає

ГВАТЕМАЛА. Не вщухає виверження вулкана Фуего.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

«Аграрні» податки бюджет рятують

Василь ПІДДУБНЯК.

ЗА ПЕРШІ чотири місяці року місцеві бюджети області отримали від сільгоспвиробників 70,4 млн грн єдиного податку, що на 22% більше, ніж торік.

«Лідерами зі сплати єдиного податку четвертої групи є аграрії, які працюють у Каховському, Бериславському, Новотроїцькому та Чаплинському районах. Вони забезпечили 31,4 мільйона гривень, що становить 45% від загальних надходжень податку по області», — повідомила керівник прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Ірина Сальник.

Iз безробітних — у швачки

У СЕЛІ Станіслав Білозерського району, котре, як і інші села краю, потерпає від безробіття, стало до ладу перше підприємство у сфері легкої промисловості. На ньому почали шити корпоративний одяг для різних фірм, повідомив голова Станіславської ОТГ Володимир Желуденко.

Нині в швейному цеху працює трохи більше двох десятків швачок, але цього замало. Підприємство запрошує на роботу всіх охочих — навіть тих, що взагалі не мають професійного досвіду. Навички можна здобути за рахунок роботодавців.

Буде завод, будуть і добрива

КОМПАНІЯ «ТерраТарса» планує нинішнього року побудувати на Херсонщині завод із виробництва рідких добрив. Потужності підприємства становлять 3 млн літрів «еліксиру родючості» на рік, повідомив генеральний директор компанії Андрій Гоголєв.

У майбутньому на підприємстві планується виробляти і кристалічні добрива річним обсягом 15 тис. тонн. Першу партію поживи нове підприємство може видати вже в грудні поточного року.

Ліс охоронятимуть військовики

АБИ ЗАХИСТИТИ від пожеж ліси Херсонщини, будуть сформовані патрулі з військовослужбовців Збройних сил України. Про це повідомив голова обласної ради Владислав Мангер.

Приводом до такого рішення стала нещодавня масштабна пожежа. Котра, як дослідили фахівці, виникла в результаті зумисного підпалу. Підступний вогонь за одним заходом знищив понад 600 гектарів рукотворних лісів, призначення яких — оберігати від піщаних бур села і поля Лівобережжя Дніпра.

Декомунізували і канал

НА СЕСІЇ обласної ради депутати проголосували за перейменування Краснознам’янського магістрального каналу, що проходить територією Скадовського та Голопристанського районів, на Олександрівський.

Згадана артерія є рукавом Північно-Кримського каналу, який зрошує значну частину Херсонської області дніпровською водою від меж села Олександрівка Голопристанського району, яке раніше мало назву Краснознам’янка.

Виготовляють брикети і пелети

ПІДПРИЄМСТВО «Піонер новітніх технологій» робить паливо з того, що додає проблем сільгоспвиробникам та комунальним господарствам. У хід ідуть трухляві дерева, старі пні, обрізані гілки, навіть кинута напризволяще дворічна солома. З цієї сировини на виробництві виготовляють брикети, пелети й тріску для твердопаливних котлів.

Новокаховське підприємство співпрацює з місцевими громадами Каховки та Берислава. Всі роботи з контурування, спилювання, розкорчовування беруть на себе фахівці, а як плату забирають те, що залишається. Втім, для підприємства радше іміджевий напрям, а не бізнесовий. «Сировини багато — тирса, відходи, і це людям створює незручності. Ми ж допомагаємо позбутись проблем. І у нас купують пелети, брикети, подрібнену деревину», — розповів директор комбінату Олександр Сидоренко.

Обережно: сарана!

НА ХЕРСОНЩИНІ спостерігається масове відродження саранових у так званих місцях резервації. Про це повідомили у ГУ Держспоживслужби в Херсонській області. Відродження саранових фахівці відстежують в області з третьої декади травня на пасовищах, занедбаних полях, берегах каналів та інших в місцях, де легка структура ґрунту і не проводився обробіток понад чотири роки.

«Хочемо заздалегідь попередити сільгоспвиробників, власників будь-яких земельних угідь та голів сільських і селищних рад про небезпеку, яка може бути в нашому регіоні цього року», — повідомили у Держспоживслужбі і закликали моніторити місця резервації сарани, а у разі виникнення загрози терміново знищувати шкідливих комах.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До уваги абітурієнтів
Читати
Вимушені мілітаризуватися
Читати
Менше людей — більше грошей?
Читати
Позбавлять контролю
Читати
Побільшало сталевих помічників
Читати
До приватних рук шикуйсь!
Читати
Відійшла у вічність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове