Вівторок, 5 червня 2018 року № 42 (19589)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19589/print.php?n=39105

  • Самоврядування

Вибори, сапери, постріли...

Олександр

Виноградівський.

Одеська область.

ТРИНАДЦЯТЬ поліцейських та один місцевий дістали тілесні ушкодження 2 червня у сутичці поблизу приміщення, де розміщується виборча дільниця, в якій мали відбуватися перевибори в Цебриківській об’єднаній територіальній громаді у Великомихайлівському районі.

Перед цим до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування цієї дільниці. Поліцейські та сапери, які прибули на місце події, попросили присутніх залишити приміщення. Дехто відмовився, словесна перепалка переросла в агресивне протистояння. Після сутички було затримано чотирьох чоловік. А незабаром до селища, щоб гарантувати безпеку виборів, прибув підрозділ Національної гвардії.

Нагадаємо, що вибори до ОТГ у Цебриковому відбулися ще в жовтні 2017 року. Головою громади тоді обрали Тетяну Матрос. На 17 голосів менше набрала Людмила Рисіч. Сторона, що програла, подала до суду, і тяганина триває досі. За цей період був затверджений новий склад місцевого виборчкому, що призначив повторні вибори з оновленим списком кандидатів.

Голосування відбулося 3 червня. Без інцидентів не обійшлося: поблизу однієї дільниці стріляли, на іншій хтось навмисно розбив ртутний градусник. На той час, коли верстався номер, результатів виборів ще не оголосили.