Вівторок, 5 червня 2018 року № 42 (19589)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19589/print.php?n=39102

Ситуація

Сільськовістяни.

Шановні читачі!

ЦЕЙ НОМЕР ви отримаєте, вочевидь, із запізненням. Щопонеділка увесь чималий наклад «Сільських вістей» друкується у столичній друкарні «Преса України». Так мало бути і цього разу. Проте, коли газета була вже зверстана і відправлена у типографію, несподівано з’ясувалося, що в останній сталася аварія електромережі. Упродовж майже чотирьох годин керівництво «Преси України» не могло дати відповіді, коли буде налагоджене електропостачання, і, що найголовніше, — коли газета нарешті почне друкуватися…

Випуск номера опинився під загрозою. Зрозумівши, що більше чекати не можна, редакція терміново домовилася з іншою друкарнею.

Відтак газета вийшла, хоч і зі значним запізненням. Начебто форс-мажор… Але у світлі нещодавньої історії зі спробами виселення редакції «Сільських вістей» та інших видань з приміщення «Преси України», а також дрібних утисків з боку адміністрації видавництва, мимоволі виникає запитання: а чи, бува, ця так звана «позаштатна ситуація» не була спланованою заздалегідь — як чергова ланка у ланцюгу, яким хочуть задушити правдиве слово, що лунає зі сторінок уже нечисленних україномовних незалежних видань?