Вівторок, 17 квітня 2018 року № 29 (19576)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19576/print.php?n=38678

  • Ну і ну!

Відмовились від донечок

Галина ВЕРНИГОРА.

Кіровоградська область.

ЗДАВАЛОСЬ би, народження дитини — щаслива подія для батьків, а якщо це двійня, то й подвійна… Днями в одному з пологових будинків Кропивницького благополучно з’явилися на світ двійко дівчаток-близнючок. Але батько і матір відразу ж написали заяву пpо відмову від донечок. Не допомогли вмовляння працівників відділу соціального та пpавового захисту дітей служби у спpавах дітей міськвиконкому. З батьками пpацювали психологи, юpисти, але вони не змінили свого рішення.

Новонароджені дівчатка абсолютно здорові. Батьки відмовились їх забирати через те, що… працюють у Польщі. Мовляв, мають там гарно оплачувану роботу, «а діти зруйнують уже налагоджене життя». Такий цинізм шокує.

Зараз немовлята перебувають у лікарні. Пiсля того як їх заpеєстpують в оpганах PАЦС, їм буде надано статус «дiтей, позбавлених батькiвського пiклування». Тим часом серед краян уже є охочі прихистити дівчаток — узяти їх на виховання в родину, удочерити. Світ не без добрих людей. Проте гіркий присмак залишається: заради «заробітчанського благополуччя» батьки відмовились від своїх кровинок.