Вівторок, 17 квітня 2018 року № 29 (19576)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19576/print.php?n=38670

Фотофакт

Руслана ЗІНЧЕНКО.

МИНУЛОЇ суботи у столичному парку імені Тараса Шевченка зібралися молоді вчені, щоб провести «Марш за науку». У своїх виступах під час невеликого мітингу вони говорили про те, що наукові галузі в Україні не розвиваються. Для проведення досліджень вітчизняні науковці вимушені шукати іноземних інвесторів. Чимало молодих дослідників зневірились і шукають кращої долі за кордоном.

«У науки сьогодні вкрай низьке фінансування. Ми вийшли, щоб популяризувати науку і нагадати урядовцям про її важливість і необхідність», — пояснив мету акції один із її організаторів фізик Роман Фомов.

«У нас багато талановитих молодих науковців, які роблять і готові робити відкриття у різних галузях, — наголосила учасниця маршу біолог Валентина Продан. — Але нинішній стан наукових установ катастрофічний. Через два місяці я захищатиму кандидатську дисертацію, а надалі не бачу для себе перспектив в Україні. Маю запрошення на роботу у Великій Британії... Але я хочу працювати на Батьківщині. Тому приєдналася до акції колег».

Після мітингу кількасот учених пройшлись із плакатами до майдану Незалежності.