П’ятниця, 30 березня 2018 року № 25 (19572)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19572/print.php?n=38532

  • Кримінал

Заради хати

Олена ГОРБУНЬ.

Вінницька область.

НЕЩОДАВНО жителів села Черепашинці Калинівського району шокувала новина — місцева жінка найняла двох кілерів, аби вбили... її сина. За це вона заплатила 10 тисяч гривень. Пенсіонерці вдалося ввести в оману поліцейських: те, що вона замовник, з’ясувалося лише за місяць.

57-річного Андрія позбавили життя кількома ударами сокири по голові, коли він повертався додому. Наступного дня вранці на тіло чоловіка натрапив його молодший брат. Він і викликав поліцію. Через кілька днів підозрюваних знайшли.

...Андрій жив самотою, бо розлучився. Працював у райцентрівській котельні. Мешкав у старенькому, але доглянутому будиночку, де навів «військовий» лад. Хазяйновитого і поміркованого чоловіка поважали сусіди — він був товариський і доброзичливий з усіма. Належав до спілки колишніх воїнів-«афганців». Заробляв небагато і жив скромно.

Поховати чоловіка допомогли бойові побратими.

— Андрій мав золоті руки, гарну вдачу, ні з ким не конфліктував, — розповідають калинівські воїни-«афганці». — Він добре розбиравсь у тепловому обладнанні та опаленні, бо навчався за цим фахом. В Афгані не раз потрапляв під вогонь — зазирав в очі смерті. Після війни продовжив службу в армії, аж поки не вийшов на пенсію.

Слідство тривало місяць. Поліцейські відпрацьовували різні версії, а коли картина злочину стала ясною, всі були шоковані. Як з’ясувалося, мати найняла двох убивць, бо хотіла привласнити будинок сина. Із десяти тисяч гривень, які вона заплатила вбивцям, один отримав три тисячі — він стояв на чатах і мав подбати, аби не було свідків злочину. Сім тисяч узяв той, у чиїх руках була сокира. Своїх убивць Андрій знав багато років, не чекав від них нічого лихого. Інакше, безперечно, дав би відсіч, адже був людиною сильною, міцної статури.

Матір усе заперечує. Проте слідчі зібрали переконливі докази її причетності до замовного вбивства. Слідство триває.