Архів
Середа,
7 березня 2018 року

№ 18 (19565)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаВербиченька

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Наша гордість

Материнський подвиг

Володимир ЮХИМЧУК.

с. Розкошівка

Теплицького району

Вінницької області.

РІД людський із особливим трепетом вшановує матерів. Народити і виростити гідну людину — почесна й важка місія жінки. Розуміння цього було й залишається значущим у нашому суспільстві, державі.

Хочу згадати теплим словом, висловити вдячність і повагу до сільських матерів-героїнь із нашої Розкошівки. Їхні імена добре пам’ятаю. А ще відомості про кожну з них можна знайти на стендах сільського музею, побачити їхні фотографії та високі державні нагороди. Серед таких шанованих жінок Розкошівки — Таїсія Павлівна Олійник, яка виховала й дала путівку в доросле життя сімом дітям. Іще з довоєнних літ відома багатодітна родина Марії та Севастяна Кривеньких. Вони виростили 12 дітей, кожен із яких гідно продовжив свій рід. Зокрема, дочка Еллада стала успішною буряківницею, депутатом сільради, двічі нагороджена «Знаком пошани». Шанують односельці також Юхима та Гафію Юхимчуків. Одразу четверо їхніх синів (Григорій, Валентин, Олексій та Іван) поклали життя на вівтар Перемоги у Другій світовій.

І сьогодні у Розкошівці проживають матері-героїні: Валентина Володимирівна Бортник, котра виховала сімох нащадків, та мати п’ятьох дітей Ганна Іванівна Тарасюк. Односельчани глибоко шанують цих жінок за їхній материнський подвиг.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове