П’ятниця, 2 березня 2018 року № 17 (19564)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19564/print.php?n=38281

  • Добра новина

Дивись українське

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

В Одесі відбулася прем’єра повнометражної комедії «Сотка», зйомки якої тривали тут минулого літа. Чудові пейзажі, інтрига, іронічний гумор. Вийшло на пристойному сучасному рівні, а головне — українською і без жодної копійки державних коштів.

У ФІЛЬМІ йдеться про... піджак. Він чарівний. Дає власникові багатство, щастя, любов і пропорційну купу проблем. Знялися у стрічці Євген Капорін, Катерина Кістень, Микита Биканов. Окремо варто згадати співака Олександра Пономарьова, якому дісталася роль романтичного мера-альтруїста, який не тримається за крісло і не цікавиться особистим збагаченням (із урахуванням того, що діється в Одеській міськраді, — досить вдалий сарказм од сценариста).

Продюсером, режисером і автором сценарію «Сотки» є одесит Олександр Бєляк. Наївність сюжету картини з лихвою покрилася дотепністю і свіжістю жартів, а ще зарядом молодої енергії, позитиву і оптимізму від її творців. Створювали «Сотку» як професіонали, так і ентузіасти. Виключно, повторимось, на приватні кошти. А в цьому є свої плюси — абсолютна відсутність корупції і повна свобода творчості.