Вівторок, 20 лютого 2018 року № 14 (19561)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19561/print.php?n=38168

  • З приводу

Знову скандал

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

У ЗАПОРІЖЖІ, схоже, назріває черговий церковний скандал. На сайті Запорізької єпархії УПЦ МП анонсовано ходу духовенства єпархії на чолі з митрополитом Лукою 25 лютого, в рамках «апологетичного дня Єпархії», головним проспектом міста — Соборним. Так тут збираються святкувати Торжество Православ’я, зустрічаючи ікону «Троєручиця Бердянська» та інші церковні святині, а заодно проголошувати анафему сектантам, до яких у МП зараховують і Київський патріархат.

Містяни ще не охололи від пристрастей, пов’язаних зі скандалами з єпархією УПЦ МП, зокрема відмовою відспівати нещасну загиблу дитину. Тому піднялася хвиля протесту проти запланованої ходи, запоріжці називають її відвертою провокацією. Люди збирають підписи з вимогою до місцевої й обласної влади не допустити цієї акції.

Міський голова Володимир Буряк так відреагував на прохання містян: «По закону забороняти ходу ми не маємо права. Торік виконком міської ради прийняв рішення, в якому настійно рекомендувалося всім організаторам масових заходів утриматися від походів проспектом Соборний. З нагадуванням про це рішення і рекомендацією утриматися від Хресного ходу головним проспектом Запоріжжя міська влада звернулася до Запорізької єпархії УПЦ МП і зараз. Сподіваюся, здоровий глузд, мудрість і гуманність візьмуть гору в цій непростій ситуації. Великою ціною в Запоріжжі було збережено мир».

Чи стане розуму дослухатись?