Вівторок, 13 лютого 2018 року № 12 (19559)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19559/print.php?n=38107

  • Хороша новина

Дах над сирітською долею

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

ДВАНАДЦЯТЬ молодих мелітопольців, яких доля наділила гірким статусом діти-сироти й такі, що позбавлені батьківської опіки, отримали ключі від власного житла. Придбали їм помешкання за рахунок державного, міського й обласного бюджетів. Торік із держскарбниці області було виділено 16 мільйонів гривень на купівлю житла особам таких категорій, і половина з них була використана саме в Мелітополі. Місто, одержавши вісім мільйонів гривень, окрім 12 однокімнатних квартир для сиріт, придбало ще дві великі — для створення будинків сімейного типу. Будівлі мають здати в експлуатацію навесні.

У новенькі однокімнатні заселятимуться юнаки й дівчата, більшість із яких і не мріяла про власний дах над головою. Серед новоселів — студенти, молоді люди, які опановують робітничі професії, і ті, хто вже працює. І хоч квадратних метрів кожному з мелітопольських дітей дісталося небагато, тут гарний ремонт, автономне опалення, енергозбережні вікна. З меблів поки що лише найнеобхідніші — ліжко, стіл та стільці, на кухні — плита, мийка, у ванній кімнаті — новенька сантехніка.

Торік у грудні 47 дітей-сиріт в області стали власниками квартир. У регіоні діє обласна Програма з придбання житла для сиріт, фінансування якої влада планує збільшити, адже загалом у краї на квартирному обліку перебуває 1479 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської турботи.