П’ятниця, 9 лютого 2018 року № 11 (19558)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19558/print.php?n=38085

  • За покликом серця

З вірою в перемогу

Сергій МІСЮРЕНКО.

Хорольський район

Полтавської області.

ЖИТЕЛІ Хорольського району Полтавської області вже не вперше відправляють на передову гостинці для військових. Традиційні українські страви хлопцям дуже смакують, адже саме домашнього, приготовленого з любов’ю дбайливими руками, так їм не вистачає. А ще полтавці в такий спосіб прагнуть підтримати бойовий дух захисників, віру й надію на швидку перемогу.

Тож коли наприкінці січня колишній воїн-«афганець», а нині волонтер Григорій Решта разом із головою Клепачівської об’єднаної територіальної громади Миколою Новоселецьким звернулися до односельців із проханням допомогти хлопцям, які служать у зоні АТО, всі активно відгукнулися, вже вкотре. Люди стільки всього назносили, що за один приїзд волонтери не змогли забрати пакунки, тож приїдуть знову.

Жителі сіл Вергуни, Зубенки, Іващенки, Клепачі, Левченки, Новачиха, Оріхівщина, Остапенки, Павлівка, Падусі, Рибченки, Шишаки приносили на пункт збору харчових продуктів, хто що міг і що мав: картоплю, капусту, буряки, моркву, різноманітну консервацію, багато сала, м’яса, круп.

— Разом з учнями ми допомагали пакувати гостинці для наших воїнів, — розповідає учитель початкових класів Вергунівської ЗОШ І-ІІ ступенів Наталія Моргун. — Діти уважно стежать за військовим конфліктом на Сході України. Дивляться телевізор, переглядають інтернет-новини. Тож коли чують про зону АТО, хлопців-військових, у їхніх очах можна побачити тривогу, навіть страх. Вони, як і всі ми, хочемо жити у мирній, вільній і незалежній державі.

А старшокласники Ялосовецької школи наліпили для захисників Вітчизни вареників із сиром, капустою та картоплею. «Заморожуємо і передаємо з волонтерами на передову, — каже подружжя Лучинських — Людмила Іванівна і Павло Георгійович. — Тільки за останні два дні приготували понад 600! Тож уже незабаром бійці смакуватимуть нашими полтавськими вареничками.

За словами директора Ялосовецької школи Лариси Жеденко, крім приготування традиційних українських страв, учні також беруть активну участь у всіх інших заходах, спрямованих на підтримку наших військово­службовців, які відбуваються на території Ялосовецької сільради.

На фото автора: учні першого класу Вергунівської школи.