П’ятниця, 9 лютого 2018 року № 11 (19558)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19558/print.php?n=38079

  • Бувальщини

Дідько

Микола КАЩУК.

м. Рівне.

Головного агронома Дубенського районного управління сільського господарства Василя Войтовича призначили головою колгоспу в село Птича.

Бувалий спеціаліст із першого дня почав наводити у господарстві лад. Особливо жорстко взявся за розкрадачів врожаю сільськогосподарських культур.

Через кілька тижнів головування Василь Тимофійович, об’їхавши поля, повертався до села. На польовій дорозі наздогнав жінку, яка на плечах несла мішок бур’яну. Зупинивши автомашину, запропонував їй під’їхати. У салоні автомашини зав’язалася розмова. Господар запитав: «Ви вже бачили свого нового голову колгоспу?» Жінка відповіла: «Ще не зустрічала, але кажуть люди, що добрий дідько, не дає нічого вкрасти».

Голова, задоволено розсміявшись, мовив: «Оце, шановна, я і є той дідько — ваш голова».

Спирт замерз

В осінній період за рознарядкою інспекція отримала п’ять літрів спирту-ректифікату. Бутель зі спиртом поставили в шафу на балконі. Доступ до шафи був вільний, а тому в осінню прохолоду інспектори-чоловіки частенько заглядали до бутля, зігріваючи собі душу. Коли спирту залишилося на дні, хлопці долили його водою.

Наприкінці січня агроном інспекції Ганна Цикало відчинила шафу і на мить знітилась. Потім прожогом побігла до начальника в кабінет і вигукнула: «Іване Івановичу, в бутлі спирт замерз».

Начальник зняв окуляри, зробив паузу, осмислюючи сказане, і перепитав: «Як це, Ганно Митрофанівно, спирт замерз?»

Начальник інспекції здогадався, чия то була витівка, але радикальних заходів не вживав. І правильно: хай буде на здоров’я, аби не на шкоду.