П’ятниця, 9 лютого 2018 року № 11 (19558)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19558/print.php?n=38064

  • Спорт

Перша «шкільна» медаль

Микола МОТОРНИЙ.

Всесвітня зимова Гімназіада-2018. У французькому Греноблі, де 50 років тому відбулася Біла Олімпіада-1968, стартували Всесвітні зимові ігри школярів. Понад 500 хлопців і дівчат з більш як 20 країн змагаються у восьми видах спорту. Українська шкільна команда боротиметься за медалі з біатлону, лижних перегонів та стрибків з трампліна на лижах. На старті змагань відзначився чернігівський школяр Арсен Бочок, який виграв спринтерську гонку серед юнаків.

Шахи. Вихованки Львівського університету фізичної культури сестри Анна та Марія Музичук стали переможницями одноденного рапід-турніру «Women Chess Stars», який пройшов в Іспанії. Львів’янки, зігравши між собою унічию, здолали всіх своїх суперниць і з результатом 4,5 очка з 5 можливих розділили перше й друге місця.

Легка атлетика. На чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків (2001 р.н. та молодші), що відбувсь у м. Сумах з участю спортсменів із 24 областей України, успішно виступили вихованці Вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву (СДЮСШОР). Так, у семиборстві з національним рекордом України серед юнаків віком до 18 років чемпіоном став Богдан Колесник. Підтримала земляка ще одна представниця цього навчального закладу Марія Лукашук, яка прийшла другою на дистанції 1500 м із результатом 4:53.39.

Тріумфували юні спортсмени Вінницької СДЮСШОР і в командному заліку, перемігши серед спеціалізованих дитячо-юнацьких спортшкіл України.

Фігурне катання. 14-річній українці Анастасії Архиповій (на фото) не було рівних на міжнародному турнірі «Mentor Torun Cup», який відбувся в польському місті Торунь.

У змаганнях одиночок-юніорок Анастасія показала загальний результат 144,35 бала. Українка на понад 20 балів обійшла свою найближчу суперницю — француженку Леа Серна, якій програвала після короткої програми 0,79 бала.

Варто відзначити, що успішно виступила і українська юніорська пара Марія Голубцова — Кирило Білобров. Наші співвітчизники піднялися на другу сходинку п’єдесталу пошани серед танцювальних дуетів.

«Лауреати спортивного року-2017». У Черкасах вшанували найкращих спортсменів міста за підсумками минулого року. Лідерів серед спортсменів, тренерів, працівників галузі фізичної культури та спорту визначили у 16 номінаціях. Особливим гостем заходу став срібний призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби Жан Беленюк, який вручив відзнаки лауреатам і переможцям в «олімпійських» номінаціях.

Так, найкращим спортсменом року з олімпійських видів став срібний призер Олімпійських ігор з кульової стрільби Сергій Куліш. Найкращою спортсменкою з олімпійських видів спорту визначили також представницю цього виду спорту Дарину Шаріпову. Найкращим тренером визнано Віктора Нагнія — заслуженого тренера України, тренера-викладача з кульової стрільби дитячо-юнацької спортивної школи№ 2.

Крім того, лідерами за підсумками минулого року визначили в таких номінаціях: спорт-смен, спортсменка і тренер з неолімпійських видів спорту, ­ року, спортивний організатор, спортсмен-ветеран року, сильні духом, спортивна гордість міста, ЗМІ, спортивні підприємства міста.