П’ятниця, 9 лютого 2018 року № 11 (19558)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19558/print.php?n=38056

  • Важливо

Він обіцяє

Устина ГРЕЧАНЮК.

Останнім часом Прем’єр-міністр України став щедрим на обіцянки. Скажімо, така — вже з березня почати передавати землі державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

ПОКИ громади чекають березня, Володимир Борисович вирішив укотре підсолодити людям життя. І знову — обіцянками. На засіданні уряду він заявив, що сільгосппідприємства та домогосподарства одержуватимуть доплату за утримання великої рогатої худоби.

«Ми передбачаємо підтримку молочного стада. Всім юрособам-виробникам буде компенсовано близько 1,5 тис. грн за дійну корову на рік. Особистим домогосподарствам нададуть по 2,5 тис. грн за кожну голову молодої свійської тварини, яка утримується не менше 12 місяців», — повідав Прем’єр.

Також Володимир Гройсман пообіцяв 70% державної компенсації за український садивний матеріал. «Якщо хочеш створити сад, будь ласка — закуповуй саджанці українські, висаджуй їх, і ми компенсуємо 70% цього посадкового матеріалу», — пояснив глава уряду.

Також, за його словами, Кабмін надасть 1 млрд гривень на підтримку виробництва вітчизняної сільгосптехніки та схвалить механізм відтермінування сплати ПДВ на нове імпортне обладнання для модернізації підприємств.

Що ж, чекатимемо. Але не нових обіцянок...