Вівторок, 30 січня 2018 року № 8 (19555)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19555/print.php?n=37972

  • Хороша новина

Iнвестиції у майбутнє

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

У МИХАЙЛІВСЬКОМУ навчально-виховному комплексі №2 прийняло малечу дошкільне відділення. Для райцентру це важлива подія, адже нині тут повноцінно функціонують лише два дошкільних заклади, і вони переповнені. А тим часом ще 225 дітей потребують місць у садках. Тож ще один дитячий заклад дуже виручить родини з малими дітками, котрих треба готувати до школи.

У трьох групах виховуватиметься 90 діток. Для них обладнані навчально-ігрові кімнати, спальні, буфетні, санітарні кімнати, приймальні, нова музична зала, власна пральня тощо. Тут цікаво гратися, навчатися, є всі вигоди, які не кожна сім’я у змозі забезпечити малечі вдома. Усі приміщення відповідають державним будівельним нормам і санітарному регламенту. Такому дитячому закладу може позаздрити найкращий міський.

Садочок став чудовою спільною справою, яка об’єднала небайдужих людей. Роботи фінансувалися з різних джерел. Обласна, районна та селищна ради виділили кошти з бюджету, а керівники аграрних підприємств — Олег Каліман, Юрій Голуб, Анатолій Удовіченко, Микола Широчкін, Микола Юшко, Євген Ковпак, Олександр Жиронкін, Олександр Пеньков — власним коштом оплатили матеріали, роботи з будівництва павільйонів, каналізації, ремонту кімнат і рекреацій — а це не одна сотня тисяч гривень.

Для самого навчального закладу теж настала пора позитивних змін. Останніми роками тут було побудовано та введено в експлуатацію котельню на альтернативному паливі (пелети), оновлено матеріальну базу харчоблока, спортивної зали, а також навчальних кабінетів і приміщень. Одначе робіт для впорядкування НВК іще потрібно виконати чимало. Турбуючись про дітей, їхню освіту і здоров’я, жителі Михайлівки роблять неоціненні інвестиції у майбутнє свого селища.