Архів
Вівторок,
30 січня 2018 року

№ 8 (19555)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Обережно: дезінформація

РОСІЯ несе відповідальність за цілеспрямоване поширення дез-інформації на території ЄС.

Докладніше...
Теракт за терактом

АФГАНІСТАН. У Кабулі прогриміли нові вибухи.

Докладніше...
Інавгурація під забороною

ІСПАНІЯ. Конституційний суд заморозив процедуру заочної інавгурації Карлеса Пучдемона як глави женералітату Каталонії.

Докладніше...
Із такими друзями...

ПОЛЬЩА. Сейм ухвалив закон, який передбачає заборону «бандерівської ідеології».

Докладніше...
Політична заява-ширма

ТУРЕЧЧИНА. Армія посилила наступ проти курдів на півночі Сирії.

Докладніше...
Другого туру не знадобилось

ФІНЛЯНДІЯ. На виборах переміг чинний президент Саулі Нійністьо.

Докладніше...
Повінь серед зими

ФРАНЦІЯ. Через тривалі зливи рекордно підвищився рівень Сени та її притоки Марни.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спортивна гордість України

Олімпійські мрії Iрини Ромолданової

Микола МОТОРНИЙ.

В ОЛІМПІЙСЬКОМУ домі вперше за багаторічну історію відзначення найкращого спортсмена і тренера місяця в Україні (з 2005 року) заслужені нагороди — дипломи, пам’ятну статуетку та грошові премії отримали представники тхеквондо. У грудні лауреатами спортивного місяця стала срібна призерка І Юнацьких Олімпійських ігор у Сингапурі-2010, срібна призерка чемпіонату світу, чемпіонка тайванської Універсіади-2017 Ірина Ромолданова та її наставник, старший тренер жіночої збірної України із тхеквондо Олег Нам.

Талановита тхеквондистка, яка представляє столичний Національний університет фізичного виховання і спорту та спорттовариство «Україна», блискуче виступила на чемпіонаті Європи в Софії (Болгарія), де в олімпійській ваговій категорії до 49 кг здобула «бронзу». На старті континентальної першості Ірина перемогла росіянку з рахунком 8:4, а потім швейцарку — 9:7, однак поступилася з рахунком 2:5 німкені. Тепер Ірина посідає десяту сходинку світового рейтингу в цій олімпійській ваговій категорії та третю — світового рейтингу в категорії до 46 кг.

— Приємно, що НОК України оцінив мої здобутки і визнав найкращою спортсменкою грудня, — каже Ірина Ромолданова. — Адже упродовж останнього місяця 2017 року високими результатами відзначилися також плавці, біатлоністи, велосипедисти, фехтувальники і фристайлісти.

У тхеквондо Ірина прийшла не випадково. У дитинстві дуже любила пригодницькі фільми, особливо з актором Джекі Чаном, який є визнаним майстром цього виду східного єдиноборства. «Ще в школу не ходила, коли заявила батькам, що хочу бути охоронцем, — пригадує, усміхаючись, Ірина. — Татко пообіцяв записати мене до секції, коли піду в перший клас. Тому я чекала не першого шкільного дзвоника, а тренувань. До речі, жодним іншим видом спорту ніколи не хотіла займатися. До тхеквондо в мене любов з першого погляду».

Після невеличкої відпустки Ромолданова зі своїм наставником розпочинає підготовку до відповідального відбору на Олімпійські ігри в Токіо-2020. Головне завдання: за підсумками виступів на відбіркових турнірах треба потрапити до заповітної шістки олімпійського рейтингу. Сьогодні Ірина в цьому рейтингу восьма, тож необхідно виборювати очки, виступаючи кожного місяця на одному-двох міжнародних стартах. На жаль, через фінансові проблеми деякі старти доведеться пропустити. І все ж спортсменка намагатиметься здобути олімпійську ліцензію достроково, щоб спокійно готуватися до Ігор-2020. До речі, київська студентка не була в Токіо — одному з головних світових центрів єдиноборств, а це додаткова мотивація потрапити на Олімпіаду.

Лауреати спортивного місяця подякували Олімпійському комітету на чолі з Сергієм Бубкою за підтримку та визнання. Ірина Ромолданова також наголосила, що це перша, але, вона певна, не остання така нагорода. «Знаю, що рекордсмени звання «Найкращого спортсмена місяця» мають по 9-10 нагород, але, незважаючи на те, що для мене вона перша, прагнутиму їх наздогнати», — заявила лауреатка.

На фото автора: лауреати грудня-2017 Ірина Ромолданова та Олег Нам.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Таки знищують
Читати
Ситуація на дорогах
Читати
Криза «перевиробництва»?
Читати
Де найвигідніше
Читати
Усе зробимо, тільки дайте
Читати
На порозі новітньої хвилі
Читати
А роботодавцям байдуже
Читати
Тарифи зростають, а сусідам віддаємо
Читати
Поки ще не вдарило
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове