Вівторок, 16 січня 2018 року № 4 (19551)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19551/print.php?n=37832

  • Спорт

Перемоги у новому сезоні

Микола МОТОРНИЙ.

Теніс. Перша ракетка України Еліна Світоліна (м. Харків) перемогла на першому турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier у Брисбені (Австралія). У фіналі Світоліна, посіяна на турнірі під 3-м номером, за 1 годину і 7 хвилин переграла 88-му ракетку світу білоруску Олександру Саснович — 6:2, 6:1.

Біатлон. Етап Кубка світу, Обергоф (Німеччина). Олімпійська чемпіонка Віта Семеренко, продемонструвавши фантастичний прогрес, здобула бронзову медаль у гонці переслідування. Нагадаємо, що Семеренко стартувала 22-ю. Значного поступу досягла ще одна українка — Юлія Джима, зумівши піднятися з 42-го місця на 13-те.

Легка атлетика. Українці тріумфували на 23-му Новорічному змаганні з бігу в польському місті Наленчув. Спортивна подія розпочалася 2017-го, а завершилася 2018 року. Так, на шестикілометровій дистанції Андрій Старжинський фінішував першим серед чоловіків, а серед жінок на цій же дистанції перемогла Ірина Масна. На старт вийшло 115 спортсменів.

Футзал. В ужгородському спорткомплексі «Юність» відбувся традиційний розіграш Кубка НОК України з футзалу, присвячений пам’яті олімпійського чемпіона 1956 року Йожефа Беци. Змагалися футзальні команди юнаків Закарпаття, а також гості з Донеччини та Луганщини. Переможцем турніру стала команда СДЮСШОР-2009 (м. Ужгород).

У НОК України. На Черкащині і Запоріжжі місцеві відділення НОК України визначили найкращих спортсменів грудня 2017 року. На Черкащині лауреатом місяця стала майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо Анастасія Сапсай — срібна призерка чемпіонату України з дзюдо. У Запорізькій області найкращою визнана збірна області з греко-римської боротьби, яка увосьме виграла Кубок України, що відбувся в грудні у Запоріжжі. Цей результат є рекордом за всю історію змагань. Наставник команди — заслужений тренер України Євген Чертков — став найкращим запорізьким тренером грудня.