Вівторок, 16 січня 2018 року № 4 (19551)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19551/print.php?n=37815

  • Неоголошена війна

Операція «Ліквідація»

Михайло ВЕДМІДЬ.

МИНУЛІ вихідні, як і попередні дні так званого новорічно-різдвяного перемир’я, справжньої тиші на Донбас не принесли. У суботу та неділю було зафіксовано по шість обстрілів укріплень Збройних сил України. Внаслідок вогневої активності ворога жоден український воїн не загинув, проте троє дістали поранень.

Тим часом з 11 січня у «ДНР» і «ЛНР» виникли проблеми зі зв’язком «Vodafone Україна». Причина — пошкодження кабелю на не підконтрольній Україні території. У зв’язку з цим жителі почали масово переходити на послуги «республіканських» мобільних операторів (у «ДНР» — «Фенікс», в «ЛНР» — «Лугаком»). «Фактично ми є свідками рейдерського захоплення частини обладнання «Vodafone». Оскільки цей сєпарський «Фенікс» є поза законом, то жодного законного роумінгу з цією компанією бути не може апріорі», — зазначив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

За інформацією розвідки штабу АТО, керівний склад «6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу ЛНР» систематично вдається до жалюгідних і мерзенних учинків. Так, з метою приховування фактів загибелі двох підлеглих та невиплати грошової компенсації польові командири цинічно знищили тіла двох загиблих бойовиків методом підриву. «Таким чином, ватажки російсько-окупаційного підрозділу вчергове приховали факти перед вищим керівництвом про втрати серед особового складу. В подальшому вони планують отримувати їхню зарплатню, зарахувавши загиблих до списків зниклих безвісти», — йдеться у повідомленні штабу. До відома: «6-й омп 2-го АК «ЛНР» веде бойові дії проти підрозділів ЗСУ на Луганському напрямку поблизу міста Попасна.