П’ятниця, 12 січня 2018 року № 3 (19550)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19550/print.php?n=37786

  • Спорт

Повний комплект нагород

Микола МОТОРНИЙ.

18-РІЧНА студентка Національного університету фізичного виховання і спорту Олександра Вакуленко, вихованка тренера Максима Морозенка, здобула в Будапешті під час розіграшу Кубка світу з панкратіону (бойове мистецтво, що поєднує елементи боротьби і кулачного бою) повний комплект нагород серед жінок: золото в фул-контакт, срібло в розділі RS та бронзу в розділі BV. У змаганнях взяли участь 500 спортсменів із понад 20 країн світу. Вони демонстрували техніку бою без зброї, зі зброєю та під час вуличної самооборони. У загальнокомандному заліку збірна України виборола друге місце серед дорослих і серед молоді та дітей.

Олександра — чемпіонка України, срібна призерка з джіу-джитсу та чемпіонка світу з панкратіону та джіу-джитсу. Вакуленко вже виграла майже 60 медалей різного ґатунку. Більшість — найвищої, золотої, проби.

У Київському національному університеті фізичного виховання і спорту дівчина навчається на професійного тренера. Тут вона успішно тренується ще й у секції тайського боксу і вже є членом збірної України з цього виду спорту. Нині столична студентка готується до міжнародного турніру з тайського боксу, який відбудеться в Мексиці.