Архів
П’ятниця,
5 січня 2018 року

№ 1 (19548)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Добрий господарНаша поштаПост здоров’я
  • За рубежем
Перезавантаження повноважень

БОЛГАРІЯ вперше після вступу в ЄС розпочала шестимісячне головування у Раді Європи.

Докладніше...
Газ, наркотики та обурення молоді

В ІРАНІ спалахнули масштабні антиурядові протести.

Докладніше...
Підраховують збитки

ІСПАНІЯ. Економічне зростання в Каталонії сповільнилося.

Докладніше...
За життя себе увіковічить

ІЗРАЇЛЬ. В Єрусалимі біля Стіни плачу з’явиться станція імені… Дональда Трампа.

Докладніше...
Податки вже не екзотика

САУДІВСЬКА АРАВІЯ та ОАЕ уперше запровадили ПДВ.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Отакої!

Вакханалія триває

Олена КОЩЕНКО.

Київська область.

Проїзний на ліфт… Гадаєте, такого не буває? Помиляєтесь. Жителів селища Бородянка, що на Київщині, — мешканців багатоповерхівок — змусили платити за кожний проїзд ліфтом.

ХОЧЕШ їхати — плати. На таких засадах у цьому селищі вже працюють 25 ліфтів у 12 будинках. Віднедавна, щоби скористатися електропідіймачем із поверха на поверх, пожильці мусили придбати спеціальну пластикову магнітну картку на певну кількість поїздок. У кожному ліфті встановлено пристрій, який зчитує поїздки.

Картка на 100 поїздок коштує 52 гривні. Поповнювати її потрібно в «Ощадбанку», де ще й знімають по 15 гривень комісії за кожну таку операцію. Погодьтеся, просто здирницькі комісійні. Цікаво, як це узгоджується зі словами голови правління «Ощадбанку» Андрія Пишного про те, що його фінустанова — народна по суті? Але зараз мова не про цього кума і праву руку Арсенія Яценюка, а про запроваджену реформаторську новацію ЖКГ бородянського «розливу». Якщо людина не придбала картку, їй доведеться ходити сходами. Більшість жителів так і робить, оскільки зайвих грошей просто немає. Адже користування ліфтом родині щомісяця виливається у середньому в 200-300 гривень. Або ж — ніжками. Люди шуткують, що вже й пішки страшно ходити, бо, мовляв, почнуть економити на поїздках, то ЖЕК запровадить плату за кожну сходинку. Як кажуть, у кожному жарті є частка правди. Додумались же до проїзних на ліфт!

Тим часом голова селищної ради запевняє, що такий захід необхідний, адже дасть змогу зберегти ліфтове господарство. Ліфти вже давно у поганому стані, а грошей на їхній ремонт не виділяють. До речі, мешканців Бородянки вже попередили, що у січні плата за одну поїздку зросте. А за якою формулою визначається «ліфтовий» тариф, пояснити ніхто не може.

«А коли чіпова карта для входу в під’їзд з’явиться, соромлюся запитати? І окремо в квартиру? Ще телевізійні антени на даху не охоплені… кількість білизняних мотузок на балконі… є над чим працювати», «Хто ж автор цієї пропозиції? Як ще вони придумають з людей знущатися? За ліфт, собак, кішок плати, що наступне?». «А давайте вже за повітря платити. Причому на Західній Україні має бути дорожче, тому що там, напевно, чистіше»... Так люди коментують нововведення.

Що ж, тарифно-реформаторська вакханалія триває. А пожинає її плоди простий народ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ще боїв вистачить
Читати
Криза інституту сім’ї
Читати
На яку зарплату можна жити
Читати
Бідних не видно
Читати
Здали «пальчики»
Читати
Вірусна резервація
Читати
Здорожчає преса?
Читати
Не натиснеш — не заворушаться
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове