П’ятниця, 29 грудня 2017 року № 102 (19547)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19547/print.php?n=37694

Cвяткові новини

Новорічне диво

ГАДАЄТЕ, новорічних див не буває? А ось і ні! Хай не щодня, але зроблене добро таки повертається добром.

На новорічному ярмарку у Вінниці з’явився безхатченко. Чоловік ходив від ятки до ятки й пропонував пиріжки з побажаннями. Одні відверталися од нього, інші гнали геть. Підійшов незнайомець і до вінничанина Олександра Шемета, який продає каву. Кавовий майстер не прогнав чоловіка, а пригостив його гарячим напоєм безкоштовно. Пан Шемет навіть не звернув уваги, що слідом за безхатьком тихцем ішов чоловік із відеокамерою.

Наступного дня до міської вежі, де проводився різдвяний базар, під’їхало дороге авто, з якого до кавовара вийшов отой самий «безхатько». Цього разу в його руках були не пироги, а оплачені рахунки на дороге обладнання для приготування популярного напою на кілька тисяч гривень.

Автомобіль під ялинку

Олена ГОРБУНЬ.

 

У СЕЛІ Новосілки Здолбунівського району Рівненщини мешкає подружжя Леонід та Світлана Мельники, які, маючи рідних дітей, взяли на виховання восьмеро прийомних. Нині в будинку сімейного типу Мельників — 11 синів та дочок.

Давньою мрією родини було мати свій автомобіль, який уміщав би всіх. І хоч омріяного довелося чекати п’ять років, але врешті під новорічну ялинку Мельники отримали від держави автомобіль.

— Це «Мерседес Спринтер», — розповіла Світлана Степанівна. — Машина не нова, але у гарному стані, справна. І, що дуже важливо, містка. Так що в ній справді вся родина поміщається.

Євген ЦИМБАЛЮК.

 

Нарешті є дорога

ЧИ НЕ найприємнішим подарунком від Діда Мороза жителям Кіровоградщини можна вважати відкриття руху транспорту на об’їзній дорозі Знам’янки. І не лише їм. Усі, хто їде з Києва або через обласний центр у напрямку Дніпра, відтепер мають можливість, не заїжджаючи у місто Знам’янка, швидко дістатися потрібних населених пунктів. Відтак водії зможуть добиратися до пункту призначення, а містяни дихатимуть чистішим повітрям. До речі, в області цілих вісім років не будували нових автошляхів. А цього року на розбудову та ремонт доріг у краї було надано понад 620 мільйонів гривень.

Галина ВЕРНИГОРА.

 

От вам і казка

НАПЕРЕДОДНІ Нового року в Рені, що на півдні Одеської області, зацвіли підсніжники. Крім того, через надзвичайно теплу погоду навіть розкрили свої яскраві сонечка кульбаби, які зазвичай це роблять у березні-квітні. Подекуди на клумбах зійшли крокуси, а ще із літніх і осінніх квітів продовжують цвісти календула й хризантеми.

Городники, які посадили у відкритий ґрунт озиму цибулю з розрахунком на весняний урожай, зможуть його зібрати вже до новорічного столу!

Олександр ВИНОГРАДОВ.