Архів
П’ятниця,
29 грудня 2017 року

№ 102 (19547)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта

Весела світлиця

Господар «Веселої світлиці» Юрій ІЩЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей
  • Мандруйте з нами!

Різдвяні канікули

Олександр БРИТАНЧУК.

м. Луцьк.

— А я кажу, взимку потрібно відпочивати в Буковелі.

— Що там, Ваню, твій Буковель! Ті ж дурні розмови по мобільнику та матюки, які щодня чуємо. А сервіс! Ні, мотузкою мене туди не затягнеш. Якщо зимовий курорт, то Давос або Куршевель. А взагалі, в зимові холоди одна насолода ніжитися під тропічним сонцем. Уявляєш, повертаємося через тиждень додому, а я чорна, як мулатки з бразильських серіалів!

— Краще б, Валю, у тебе не пика чорна, а талія, як у тих мулаток, була.

— Тьху, Іванку, ніякої романтики в душі. А я б злітала на Канари, Кубу, хоч би в Шарм-ель-Шейх.

— Це все вульгарщина та ширужиток. Потрібно долучатися до прекрасного і духовно збагачуватись. Якщо тропіки, то сафарі Амазонкою з мулатк... кахи! мулатами або відвідати руїни стародавніх міст ацтеків і майя, а як Єгипет, то до пірамід та сфінкса. Справжні морські курорти у Флориді або Каліфорнії. Сидиш у шикарному ресторані на пляжі Маямі-Біч чи Малібу, попиваєш віскі, а тут — бац! — Дженніфер Лопес. І платити за квиток не треба, щоб подивитися, як вона зі сцени сідницями крутить.

— Тобі аби сідницями крутили! На дорогу краще дивися, бач, скільки снігу намело.

— Не переймайся, Валюхо, в порівнянні з твоїми сідницями Дженніфер Лопес відпочиває. Гаразд-гаразд, не треба Америки. Можна і до Парижа злітати. Сидиш у ресторані на Ейфелевій вежі, попиваєш абсент або коньяк і попльовуєш із висоти 300 метрів. А можна і в культурну столицю миру — Лондон — гайнути. Зранку оглянули експонати в Британському музеї, потім до Віндзорського палацу або Вестмінстерського абатства, а ввечері, переповнений враженнями, в затишному пабі насолоджуєшся змістовною розмовою, скляночкою гарного бренді та келихом духмяного елю.

— Ага, для тебе головна культурна цінність: стаканами віскі та бренді глушити! Під’їжджаємо вже, ну й дорога: суцільна ожеледь. Обережно! А-а-а! Ледь не перекинулися!

— Спокійно, мадам! Дякувати богу, це не Куршевель, український рівчак не прірва в Альпах і машина в нас не броньований «Майбах». Зараз покличу Степана або Петра, конем зачеплять нашу «Таврію» та в момент із замету витягнуть. Ти поки що в хатину йди, піч розпалюй. Напевно, мороз що всередині, що на вулиці однаковий. Адже востаннє на дачі були, коли ще картоплю копали. Заразом можеш і сало з ковбаскою підсмажити.

— От-от! Замість віскі та абсенту будеш самогонку з мужиками дудлити. Дивись мені, коли так духовно наберешся та переповнишся враженнями, як торік, то ночуватимеш у сінях.

Версія для друку          До списку статтей

Застолизми

Василь МОМОТЮК.

с. Росошани

Кельменецького району

Чернівецької області.

Чим більше свят, тим більше є шансів похмелитися.

Не так важливо знати закон, як примітки до нього.

Якщо очі розбігаються, що тоді робити рукам?

Настрій жінки можна визначити за смаком приготовлених нею страв.

Набуте століттями розбазарюється протягом одного дня.

Жив тим, що було по кишені.

 

— Премію перед Новим роком не виплачую, бо грип лютує, а гроші, самі знаєте, переносять заразу!

Мал. О. Кохана.

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове