Архів
Середа,
27 грудня 2017 року

№ 101 (19546)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Мігранти — камінь спотикання

ФРАНЦІЯ. У Страсбурзі відбувся форум Ради Європи з міграційної політики.

Докладніше...
Економічні різки для агресора

ЄВРОСОЮЗ опублікував рішення про подовження економічних санкцій проти Росії ще на півроку.

Докладніше...
Скандальна реформа

РУМУНІЯ. Сенат усе-таки дав добро на зміни в системі правосуддя.

Докладніше...
Репресії тривають

ТУРЕЧЧИНА. Ще три тисячі держслужбовців звільнено через лояльність до опозиційних сил.

Докладніше...
Антитерористичні запобіжні заходи

У НІМЕЧЧИНІ вп’ятеро зросла кількість справ, порушених за підозрою у тероризмі.

Докладніше...
Норовливий прем’єр

ІСПАНІЯ. Усунутий від влади лідер Каталонії закликав уряд у Мадриді дозволити йому повернутися на батьківщину.

Докладніше...
Неспинне протистояння

СИРІЯ. Урядова армія з боями узяла під контроль Західну Гуту.

Докладніше...
Удар стихії

В’ЄТНАМ. Через тайфун «Тембін» із південного узбережжя евакуйовано майже 700 тисяч людей.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Агроперспектива

Делікатес під ногами

Олена ГОРБУНЬ.

Вінницька область.

БІЛЬШІСТЬ із нас упевнена, що трюфелі — це заморський делікатес. А от і ні. Виявляється, в Україні є трюфельні плантації, й вітчизняні гурмани можуть дозволяти собі вишукані страви з додаванням «золотого» гриба. Просто не всі грибники знають, який він, отой трюфель. Та й відшукати його непросто.

Фермер із Вінниччини Олександр Джига, мабуть, єдиний в Україні вирощує трюфелі. Більше того, закликає відроджувати стародавні рецепти з трюфелями і стверджує, що колись саме Україна була чи не найбільшим постачальником цієї продукції до Франції.

— Ми навіть не здогадуємось, які скарби ростуть у нас під ногами, — стверджує Олександр. — Чорний, оленячий, червоний та білий трюфелі можна знайти мало не в кожному лісі. Навіть узимку. Ці гриби ростуть у корінні дерев. А ще їхня особливість у тому, що на них «поселяється» стародавній, відомий у китайській медицині гриб кордицепс. Він коштує від 10 тисяч доларів!

Вінницький фермер вирощує трюфелі у дубовому лісі. Вaртість виробництвa не з дешевих і потребує знaчних зaтрaт чaсу, але бізнес прибутковий.

— Я хочу популяризувати цей делікатес, — каже фермер. — Зараз співпрацюємо з італійцями та іспанцями. Хто хоче знайти плантації на Вінниччині, може звертатися до мене — я допоможу їх виявити. До речі, давніх трюфельних плантацій на Вінниччині чимало. Гриби невибагливі й добре ростуть у корінні горіха.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пережили
Читати
Небезпека «із неба»
Читати
Через біоконтроль
Читати
Перезимують
Читати
Готуйте великі гаманці
Читати
Не турбуйтеся, розслабтесь
Читати
Субсидія по-простому
Читати
Iз надією на успіхи
Читати
Реформами ситі
Читати
Чистять лави
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове